Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kış saati uygulamasına geçişe dikkat
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kış saati uygulamasına geçişe dikkat

Gündem

Kış saati uygulamalarında Dünya ülkelerinde bu geceden itibaren 1 saat geri alma işlemi yapılacak. Türkiye'de ise 1 Kasım seçimlerinden ötürü 8 Kasım'da geçilmesi planlanan kış saati uygulaması bazı cihazlarda karışıklığa sebep olabilecek.

Yaz saati uygulaması bu gece 04.00’dan itibaren 1 saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçilecek. Türkiye’de ise 1 Kasım seçimleri nedeniyle 8 Kasım’da kış saati uygulamasına geçilmesi planlanıyor.

Dünya genelinde kış saati uygulamasına bu gece geçilecek. Türkiye’de kış saatine geçiş seçimlerden dolayı 8 Kasıma ertelendiği için elektronik cihazlarda karışıklık olabilir.

Özellikle akıllı telefonlarda, otomatik saat güncelleme nedeniyle kullanıcılar farkında olmadan saatleri 1 saat geri alınacaktır. Bu da Türkiye’de yaşayanlar için karmaşaya neden olabilir.

Konu ile ilgili konuşan uzmanlar ise bu durumda yapılması gerekenin, Akıllı telefona sahip olan kullanıcıların telefonlarındaki otomatik tarih ve saat güncelleme ayarlarını kapatmaları gerektiğini söylediler.

Uzmanlar Ayrıca Bilgisayar kullanıcılarının ise tarih ve saat ayarlarından “Saati Gün Işığından Yararlanma Saati için otomatik olarak ayarla” seçeneğinin onaylanmamış olduğuna dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyardı. (Ömer Özbey-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.