Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Kepenk kapatma eylemleri vatandaşlarımızı üzdü"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Kepenk kapatma eylemleri vatandaşlarımızı üzdü"

Gündem

Diyarbakır'da katıldığı bayramlaşma programında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı M. Mehdi Eker, Diyarbakır'da esnafa dayatılan kepenk kapatma eylemlerinin barışı sabote etmeye yönelik girişimler olduğunu söyledi.

Kurban Bayramı’nı Diyarbakır’da geçiren Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, yapılan toplu bayramlaşmada Diyarbakırlılarla bayramlaştı.

Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen bayramlaşma programına Bakan Eker, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, AK Parti Diyarbakır Milletvekillerinden Oya Eronat ve Mine Lök Beyaz katıldı.

Bayramlaşma programında konuşan bir konuşma yapan Bakan Eker, Türkiye’de barış ortamını gerginleştirmeye çalışan bazı kişilerin olduğunun altını çizerek bu odakların yapıkları eylemlerle Diyarbakırlıları üzdüğünü söyledi.

“Kepenk kapatma eylemleri vatandaşlarımızı üzdü”

Geçtiğimiz günlerde Suriye Kürdistan’ındaki çatışmaları bahane ederek Diyarbakır’da boykot adı altında vatandaşları tehdit eden, araçlarını yakan ve iş yerlerine zarar vermeye çalışan PKK’nin yaptıklarını sabotaj girişimi olarak değerlendiren Bakan Eker, “Ama Suriye’deki olayları vasıta kılıp, çözüm sürecini bir şekilde zehirlemeye çalışan bir anlayışın olduğunu biliyoruz. Zaman zaman bireysel de olsa bir takım saldırı, sabotaj girişimi ve provokasyonlar olmuyor değil. Bir takım bahaneleri gerekçe gösterip vatandaşlarımızı rahatsız eden bir anlayışın tekrar hortlamakta olduğunu üzüntüyle müşahede ediyoruz. Bunlar, vatandaşlarımızı son derece üzdü.” dedi.

Bakan Eker, son olarak, “Bayramlar, barışı, hoşgörüyü, sevgiyi ve kardeşliği andığımız, beslediğimiz dini günlerimizdir. Bayramlar, Allah’a yakardığımız günlerdir. Bütün İslam âleminin bu kutlu bayramını tebrik ediyorum.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.