Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kayıp ve çalıntı kimlikle şirket kurulamayacak
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kayıp ve çalıntı kimlikle şirket kurulamayacak

Gündem

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi tanıtım toplantısına katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, geliştirilen sistem sayesinde kayıp ve çalıntı kimlikle artık şirket kurulamayacağını söyledi.

 Kimliğini kaybeden vatandaşlara sevindirici haber Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli'den geldi. Bakan Canikli, katıldığı Merkezi Sicil Kayıt Sistemi tanıtım toplantısında, ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda gerçekleştirildiği Merkezi Sicil Kayıt Sistemini (MERSİS) uygulamalı olarak test etti.

Merkezi Sicil Kayıt Sistemi tanıtım toplantısına katılan Bakan Canikli, MERSİS ile Türkiye'deki ticaretin en kolay, en hızlı ve en güvenli şekilde yapıldığı bir ülke haline getirme yolunda önemli bir adım olduğunu belirterek, "MERSİS sistemi, ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda yürütüldüğü ve kaydedildiği, ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolandığı, aynı zamanda da elektronik ortamda sunulduğu bir sistemdir" dedi.

Bakan Canikli, "MERSİS sistemi, ticaret sicili işlemlerinin elektronik ortamda yürüttüğü ve kaydedildiği, ticaret sicili kayıtları ile tescil ve ilan edilmesi gereken içeriklerin düzenli olarak depolandığı, aynı zamanda da elektronik ortamda sunulduğu bir sistemdir" dedi.

Tek bir MERSİS numarası ile işlemlerin yürütüldüğünü söyleyen Bakan Canikli, "Sistem sayesinde kayıp ve çalıntı kimlikle artık şirket kurulamayacak" şeklinde konuştu. (İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.