Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Kaçak Kazıda Haliliye'de 2 Bin Yıllık Mozaik Bulundu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Kaçak Kazıda Haliliye'de 2 Bin Yıllık Mozaik Bulundu

Gündem

Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde kaçak kazı yapan ekibe düzenlenen operasyonda Roma Dönemine ait yaklaşık 1500-2000 yıllık, mozaik taşları ile örülmüş, çeşitli hayvan ve insan figürlü mozaiklerin bulunduğu tespit edildi. kaça kazı yaparken suçüstü olan soruşturma başlatıldı.

Şanlıurfa'nın haliliye ilçesinde H.ş isimli vatandaşa ait evin bahçesinde bulunan ve yaklaşık 2 bin yıllık olduğu öğrenilen moziklerin bulunduğu bölgenin sit alanı ilan edilimesi için yetkililer devreye girdi.

KONU İLE İLGİLİ OLARAK YAPILAN BASIN DUYURUSU ŞU ŞEKİLDE:

1. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülmekte olan soruşturma kapsamında; Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekiplerince, yapılan istihbari çalışma neticesinde; Şanlıurfa İli Haliliye İlçesi mülki sınırları içerisinde, 16.07.2020 tarihinde, şüpheli H.Ş. isimli şahsın, evinin bahçesindeki mozaikleri, (4) şüpheli şahıs ile birlikte çıkarmak amacıyla izinsiz kazı yaptığı esnada suçüstü yakalanmıştır.

2. Şanlıurfa İl Müze Müdürlüğünce, olay yerinde yapılan incelemelerde; (300) metrekarelik alanda, Roma Dönemine ait yaklaşık 1500-2000 yıllık, mozaik taşları ile örülmüş, çeşitli hayvan ve insan figürlü mozaiklerin bulunduğu tespit edilmiş olup bölgenin sit alanı kapsamına alınması için başlatılmıştır.

3. Söz konusu olay ile ilgili, (5) şüpheli şahıs, hakkında adli soruşturma başlatılmıştır.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.