Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
JİTEM neyin sembolü?
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

JİTEM neyin sembolü?

Gündem

Şırnak Baro Başkanı Nuşirevan Elçi, Türkiyede yaşanan faili meçhul cinayetlerin yüzde 90ını JİTEMin yaptığını belirterek, JİTEMin, karanlık dönemin sembolü haline geldiğini ifade etti.

Türkiyede yapılan faili meçhullerin JİTEMin yaptığını söyleyen Baro Başkanı Elçi, bunun tersini düşünmenin mümkün olmadığını kaydetti. Elçi, Türkiyede son gelişmelerin de ele verdiği kadarıyla hem geçmişte JİTEMle uzun süre çalışan itirafçıların beyanları, faili meçhul şahısların yakınları, onlara kısmen tanık olan şahısların beyanlarına göre, Türkiyede yaşanan faili meçhul olayların, cinayetlerin yüzde 90ını JİTEMin işlediğinin açık olduğunu söyledi.

Elçi, JİTEMin Türkiyedeki son dönemdeki karanlık dönemin sembolü haline geldiğini açıkladı. Elçi, şöyle dedi: JİTEM, hem bölge hem Türkiye genelinde karanlık faaliyetlerin, faili meçhullerin yaşama geçirildiği bir kurum haline gelmiştir. JİTEM, bilindiği gibi istihbarat bölümü olarak kurulmuş olmasına rağmen maalesef Kürtleri sindirme, belli bir çevreyi iktidarda tutmak için faaliyet göstermek için yasa dışı bir kurum haline geldi. dedi.

Türkiyenin aydınlık bir dönemi yakalayabilmesi için kesinlikle geçmişte JİTEMin tüm faaliyetlerini açığa çıkartmak gerektiğini belirten Elçi, failleri tespit etmek ve yargı yoluna çıkartılması gerektiğine inandığını söyledi. Elçi, Bu yapılmadıkça Türkiyede demokrasinin yüksek anlamda yerleşmesi mümkün değil. diye konuştu.

BU HABERCİLER TÜRKİYEYİ KUŞATTI
BU SİTE GERÇEKTEN BAĞIMLILIK YAPIYOR
BUGÜN VE HERGÜN DOYA DOYA SPOROKU
BU SORULARIN CEVABINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.