Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İttihad'ul Ulema'dan Molla Abdussamed için taziye mesajı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İttihad'ul Ulema'dan Molla Abdussamed için taziye mesajı

Gündem

İttihad'ul Ulema, dün vefat eden Molla Abdussamed Bingöl'ün için bir taziye mesajı yayımladı.

Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad’ul Ulema), Kürdistan medreselerinin yetiştirdiği ender âlimlerden biri olan Molla Abdussamed Bingöl’ün vefatı üzerine bir taziye mesajı yayımladı.

Âlimler ve Medreseler Birliği Başkan Yardımcısı Molla Mehmet Şenlik tarafından yapılan açıklamada, Molla Abdussamed Bingöl’ün vefatının başta Bingöl olmak üzere bölge için büyük bir kayıp olduğu vurgulandı.

Abdussamed Bingöl’ün yüzlerce öğrencinin yetişmesine vesile olduğunu belirten Şenlik, "Değerli Seyda’mızın ömrü boyunca medreselerimize kazandırdığı talebeler ve bereketli ilim halkaları, çok kısa sürede birçok müderrisin yetişmesine vesile olmuş, başta Bingöl ve çevresi olmak üzere halkımız kendisinden fazlasıyla feyizlenip istifade etmiştir. Çektiği büyük sıkıntılara rağmen ilmin verdiği vakar ve sabırla çalışmalarını hiç aksatmayarak devam ettiren Seyda’mız yüzlerce talebenin ilimle müşerref olmasına vesile oldu." diye belirtti.

Şenlik, Molla Abdussamed’in özellikle örnek ahlakı ve şahsiyetiyle birçok insana faydasının dokunduğuna dikkat çekerek, "Fıkhi meseleler üzerindeki vukufiyeti sebebiyle birçok husumetli davalar kendisinin vesilesiyle selamete erdi. Allah değerli Seyda’mızı rahmetiyle kuşatsın. Geride bıraktığı yakın akrabaları, ilim arkadaşları, talebelerine sabırlar versin.” ifadelerini kullandı.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.