Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İşte sendikalı işçi sayısı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İşte sendikalı işçi sayısı

Gündem

Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Her Yıl Ocak Ve Temmuz Dönemlerinde Açıklanan, İşçi Sayıları Ve Sendikaların Üye Sayılarına İlişkin Ocak Ayı İstatistiklerinin Açıkladı.



Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama şöyledir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, her yıl Ocak ve Temmuz dönemlerinde açıklanan, iş kollarındaki işçi sayıları ve sendikaların üye sayılarına ilişkin Ocak ayı istatistiklerinin açıklandığını bildirdi.
Temmuz 2013 itibariyle, 11.628.806 işçiden, 1.032.166 işçinin sendikalı olduğunu belirten Faruk Çelik, sendikalı işçi sayısının Ocak 2014 tarihi itibariyle 1.096.540 olarak gerçekleştiğini belirtti.

Mevsimsel işçilikten kaynaklanan hareketler nedeniyle işçi sayılarında azalmalar olduğunu vurgulayan Faruk Çelik, buna rağmen sendikalı işçi sayılarında gözle görülür bir artış olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, Ocak 2014 döneminde 7 yeni işçi sendikasının kurulduğunu, Temmuz 2013’te barajı geçen sendikaların tamamının Ocak 2014’te de barajı geçtiklerini ifade etti.

Bunlara ilave olarak Ocak 2014 döneminde, Türkiye Gazeteciler Sendikası (Türk-İş), Özel Güvenlik İşçileri Sendikası (Türk-İş) ve Özel Banka ve Sigorta Çalışanları Sendikası (Hak-İş)’da % 1 barajını geçtiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Faruk Çelik, % 1 barajını geçen 3 yeni sendika ile birlikte, Ocak 2014 itibariyle, Türk-İş, Hak-İş, ve DİSK’e bağlı 46 ve 1 bağımsız sendika olmak üzere, 47 işçi sendikasının barajı geçen sendikalar arasında yer aldığını belirtti.

Faruk Çelik, 6356 Sayılı Kanun ile birlikte, Bakanlığımızca yürütülen çalışmaların yansıması olarak Ocak 2014 döneminde Sendikaya üye olan işçi sayısında Temmuz 2013 dönemine göre 64.374 kişilik bir artış olduğunu da vurguladı.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.