Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İsrail'e karşı çözüm mekanizmaları oluşturulmalı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İsrail'e karşı çözüm mekanizmaları oluşturulmalı

Gündem

Terör şebekesi İsrail askerlerinin Mescidi Aksa'da İslami değerlere yaptığı saygısızlığı kınadığını açıklayan Mazlum Der Şanlıurfa Şubesi, Müslümanların kendi çözüm mekanizmalarını oluşturması gerektiğine vurgu yaptı.

Terör şebekesi İsrail askerlerinin Mescidi Aksa’da İslami değerlere yaptığı saygısızlığa tepkiler gelmeye devam ediyor. Saldırıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Mazlum Der Şanlıurfa Şubesi Başkanı Meral Dervişoğlu, İsrail’in durdurulması için Müslümanların kendi çözüm mekanizmalarını oluşturması gerektiğine vurgu yaptı.

Daha birkaç ay önce Gazze’ yi yerle bir etmekle yetinmeyen İsrail’in, bu defa İslami değerlere saldırdığını ifade eden Dervişoğlu, “Kudüs'te İslami değerlere yönelik yapılan bu ihlaller, uluslararası hukuka aykırıdır ve dünya Müslümanlarının değerlerine saldırıdır. Uluslararası toplumun sessiz kalmayarak bu saldırıları durdurmasını bekliyoruz.” Dedi.

“Zaten Süleyman Mabedini ortaya çıkaracağım diye yapılan kazılar yetmezmiş gibi, öteden beri Yahudi yerleşimciler ve İsrailli yetkililer sık sık Aksa Külliyesi içerisine de girerek cami cemaatini ve eğitim gören öğrencileri sürekli taciz ettiğini dile getiren Dervişoğlu, yapılan saldırının İslam’a ve İslam alemine yönelik olan bu saldırının kabul edilemeyeceğini söyledi.

“Bu saldırılardan dolayı İslam dünyasının değişik yerlerinde katliam ve yeni karışıklıklar çıkarmakla meşgul olan ABD, BM ve diğer küresel güçlere çağrımız yoktur” diyen Dervişoğlu son olarak, “Çağrımız İnsan haklarına saygılı olan, insanım diyen, erdemli ve vicdanlı toplumlaradır. Müslümanların birbirleriyle uğraşmakla enerjilerini tüketmesi İsrail’ e cesaret vermektedir. İsrail’ i durdurmanın yolu Müslümanların kendi çözüm mekanizmalarını ve bölgesel ve küresel ölçekte kurumlarını oluşturmasından geçmektedir. Mevcut yapısıyla dünyadaki BM ve diğer kurumların bu konuda çaba göstermeyecekleri ortadadır.” İfadelerine yer verdi. (Osman Gülebak-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.