Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"İslam kardeşliği tüm kardeşliklerden evladır"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"İslam kardeşliği tüm kardeşliklerden evladır"

Gündem

Van Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla dayanışma Derneği'nde düzenlenen seminere katılan İTTİHAD'UL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçarslan, İslam kardeşliğinin kan bağı kardeşliğinden çok daha evla olduğunu söyledi.

Yarın açılışı yapılacak olan Alimler ve Medreseler Birliği Van Şubesinin açılış programına katılmak üzere Van’da bulunan İTTİHAD'UL ULEMA Genel Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, Rahmet Eli Gıda Bankası ve Muhtaçlarla dayanışma Derneği tarafından düzenlenen seminere katıldı.

Yoğun katılımın olduğu seminerde konuşan Kılıçaslan, ayetler ve hadisler ışığında İslam kardeşliği ve birlik olmanın öneminden bahsetti.

“Allah’ın dinine yardım edin ve kardeş olun”

İslam dışı olan yaşam tarzlarında kardeşliğe yer olmadığı ve insanların birbirlerine karşı ihanet içerisinde olduğuna dikkat çeken Kılıçaslan, “Dinimizde ‘Allah’ın dinine yardım edin ve kardeş olun.’ emri var. Rabbimiz bizlere ‘Ey İnsan! Sana göz verdim. Akıl verdim. Bu kâinatı senin için yarattım ve sana Peygamber gönderdim. Sana Kur’an gönderdim, sen ne kadar itaat ettin bunlara’ diye soracaktır. Allah’a hamd olsun ki Rabbimiz bizlere dinini tanıtmış. Bizler de bunların peşinden gitmeli ve kardeş olmalıyız.” Şeklinde konuştu.

Allah Resulü’nün (sav), İslam kardeşliğine verdiği önemi örneklerle anlatan Kılıçaslan, İslam kardeşliğinin getirdiği hukuka riayet edenlere verilen mükâfatın büyüklüğünün, evliya ve şehitlerinkine denk olduğunu ifade ettiğini kaydetti.

Seminer katılımcıların çeşitli konularda yönelttikleri soruların yanıtlanması ile son buldu. (Murat Dalgın-İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.