Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İşitme engellilere Botanik Bahçesi gezdirildi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İşitme engellilere Botanik Bahçesi gezdirildi

Gündem

Gaziantep'te işitme engelli öğrencilere 'Sessiz Doğanın Sesi' başlıklı etkinlik kapsamında Botanik Bahçesi gezdirildi.

GAZİANTEP- Botanik Bahçesi’nde 10 özel tasarım bahçeleri ve yüzlerce bitki ile bitki dünyasını keşfetme fırsatı bulan öğrencilere bahçe tanıtım broşürleriyle birlikte bitki tohumları da dağıtıldı.

Etkinlik kapsamında Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıflardaki işitme engelli özel öğrencilerine botanik parkı tanıtıldı. Bu doğrultuda doğa ve çevre alanında bilgilendirilerek bu konulara farkındalık oluşturulması hedeflendi. Botanik gezisinden sonra öğrenciler, Uzay Parkı içerisindeki bilim merkezinde ‘Ağaçların Hayatı’ adlı animasyon gösterisini izlediler.

Yapılan etkinliğin devamında okul idareci ve eğitimcilerin destekleriyle işitme engelli öğrencilere fotoğrafçılık, çamur atölyesi, boya teknikleri kullanılarak bitki resimleme ve okullarında doğa köşesi oluşturma gibi çalışmalar yapılması da planlandı. Bu sayede doğa ve çevre kültürünün Gaziantep’te yaygınlaştırılmasına katkı sağlanılmasını hedefleyen Botanik Bahçesi yetkilileri, bu yöndeki çalışmaların devam edeceğini belirttiler. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.