Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İmam Hatipli öğrenciler Hz. Hüseyin'i andı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İmam Hatipli öğrenciler Hz. Hüseyin'i andı

Gündem

Muharrem ayı ve Aşura günü münasebetiyle İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği tarafından, "Kerbela ve Aşura" programı düzenledi.

Gaziantep’te İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği (İLK-DER), tarafından, Kerbela hadisesinin yıldönümü münasebetiyle düzenlenen programda, Hz. Hüseyin ve yarenleri anıldı. 

İlk-Der binasında düzenlenen program Mehmet Ali Çolak’ın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Programa çok sayıda İmam Hatip öğrencisi katıldı. Programın açılış konuşmasını Ersen Ardıç yaptı.

Ardıç konuşmasında, “İmam Hatip ve İlahiyat Gönüllüleri Derneği olarak her ay böyle geniş katılımlı bir program düzenleyeceğiz. Kerbela’nın, zalimlerinin isimlerinin unutulduğu gibi, kendileri de lanetle anılmaktadır. Şehitler ise rahmetle anılmaktadırlar. İsimleri ise, Müslümanların hayatlarında yaşamaya devam etmektedir.” ifadelerini kullandı.

Günün anlam ve önemine dair bir konuşma yapan Abdurrahman Kılıç Hoca ise, “Kerbela olayının konuşulmaması doğru olmayacaktır. İslam’dan önce de peygamberlerin hayatında bu tür olaylar olmuştur. Ama Rabbimiz bu olayları gizlemeden Kuran’da anlatmıştır. Bizim de Kerbela olayını konuşarak, Kerbela’dan gerekli dersi çıkarmamız gerekir.”dedi. 

Program İmam Hatipli öğrencilerin Hz. Hüseyin üzerine seslendirdiği şiir ve ezgilerle devam etti. Programın sonunda misafirlere aşura ikram edildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.