Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
İHH, Urfa’da yüzlerce yetimi sevindirdi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

İHH, Urfa’da yüzlerce yetimi sevindirdi

Gündem

İHH İnsani Yardım Vakfı, Şanlıurfa’da 8. sini düzenlediği Yetim Sevindirme programında 520 yetimi sevindir. İHH İnsan Yardım Vakfı, her yıl bahar aylarında dünya genelinde geleneksel hale getirdiği ‘Yetim Dayanışma Günleri’ (YDG) kapsamında bu yıl Şanlıurfa’da 8. Programını düzenledi. Düzenlenen etkinlikte 520 yetime çeşitli oyuncak ve nakdi yardımda bulunularak yetimle sevindirildi.

İHH İnsani Yardım Vakfı, Şanlıurfa’da 8. sini düzenlediği Yetim Sevindirme programında 520 yetimi sevindir.
İHH İnsan Yardım Vakfı, her yıl bahar aylarında dünya genelinde geleneksel hale getirdiği ‘Yetim Dayanışma Günleri’ (YDG) kapsamında bu yıl Şanlıurfa’da 8. Programını düzenledi. Düzenlenen etkinlikte 520 yetime çeşitli oyuncak ve nakdi yardımda bulunularak yetimle sevindirildi.
Hatice Kübra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde düzenlenen programa Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, İl Müftüsü İhsan Açık, programa sponsor olan Ahmet Şeref Özkaya, Erdoğan Kaşkaya, Yetim Biriminden Emine Güler ve yetim anneleri katıldı.
‘İHH olarak Şanlıurfa’da 601 yetime sponsoruz’
Etkinlik okunan Kuran’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Kuran’ı Kerim Tilavetinin okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan İHH Şanlıurfa Temsilciliği Başkanı Behçet Atilla, Dünyanın birçok yerinde yardıma muhtaç insanlara ulaşıp insani yardımlarda bulunduklarını, Şanlıurfa’da da 601 yetime sponsor olduklarını söyledi.
Sponsor oldukları yetimlere her ay düzenli olarak nakdi yardımda bulunduklarını ifade eden Atila, “ Her yıl bahar aylarında kutsal emanetler olan yetimlerimiz için “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında tertiplediğimiz programlarla yetimlerimizin yüzünü güldürüyoruz. Bu yılda Şanlıurfa’da sekizincisini düzenlediğimiz programda 520 yetimi oynayacağımız oyunlarla ve vereceğimiz hediyelerle yüzlerini güldüreceğiz” dedi.
‘Yetimler bizlere bir emanettir’

Yetimlerin kendilerine bir emanet ifade eden Eyyübiye İlçe Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, “Biz hayata imtihan gözüyle bakıyoruz. Bizlerin imtihanı yetimlere yardım ederek yüzlerini güldürmekse, sizlerin imtihanı ise bu tarz bir musibet karşısında göstereceğiniz sabırdır. Bu gerçekten güzel bir programdır. Biz bu programda olmaktan mutluluk duyuyoruz.
Çocuklarla halat çekme oyunu, koşu yarışı ve çeşitli oyunlar oynandı. Yetim çocuklar ilahi ve şiirler okudu. Okul bahçesinde serilen hasırlar üzerinde çocuklarla beraber cemaatçe öğle namazı kılındı.
Program katılanlara yemeklerin ikram edilmesinin ardından yetim annelerine zar içinde nakdi yardım, çocuklara da oyuncakların verilmesinin ardından sona erdi. Aileler servislerle tekrar evlerine bırakıldı.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.