Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Hz. Mevlana Gaziantep'te anıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Hz. Mevlana Gaziantep'te anıldı

Gündem

Gaziantep'te düzenlenen çeşitli etkinliklerle Mevlana hazretlerinin 807'nci doğum yılı münasebetiyle bir etkinlik düzenlendi.

Hz. Mevlana’nın 807’nci doğum yıl dönümü münasebetiyle Şehitkâmil Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle Hz. Mevlana anıldı. Törene, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlana Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi, kardeşi Ayşe Esin Çelebi Bayru ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin katıldı.

Program Mehmet Fatih Çıtlak'ın mesnevi sohbeti ile başladı. Mevlana'nın yaşam tarzı ve hayatından örnekler veren Çıtlak, böyle din adamlarının İslam dünyasında önemli bir yere sahip olduğunu kaydetti.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, programdaki konuşmasında, Hz. Mevlana'yı rahmet, minnet ve şükranla andıklarını belirterek, “Hz. Mevlana, huzur ve barışı temin edebilmenin yolunun yalnızca ekonomik olmadığını yüzyıllar öncesinden göstermiştir. Onun öğretileri günümüz dünyasında daha da önem kazanmaktadır. Hz. Mevlana’nın baktığı yerden bakabilmenin, gönül dili ile konuşabilmenin yolunu bulmalılar. Hacı Bektaş-ı Veli’nin, Yunus Emre’nin baktığı yerden bakmaları ve insanlara bu yönden yaklaşabilmeleri gerektiğini biliyoruz.” diye konuştu.

Program, sema gösterisi ve dua ile sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)







Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.