Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
HÜDA PAR'dan Diyarbakır İl Müftüsüne ziyaret
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

HÜDA PAR'dan Diyarbakır İl Müftüsüne ziyaret

Gündem

​HÜDA PAR heyeti, Diyarbakır Müftüsü Burhan İşleyen'i makamında ziyaret etti.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Diyarbakır İl teşkilatından bir heyet, geçtiğimiz aylarda Diyarbakır İl Müftülüğü görevine ataması yapılan Burhan İşleyen’i makamında ziyaret etti.

HÜDA PAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu’nun da bulunduğu ziyarette heyet, Müftü İşleyen’e yeni görevinde başarılar diledi.

Yapılan ziyaretten dolayı memnuniyet duyduğunu dile getiren Müftü İşleyen, Diyarbakır’a gelmeden önce çok farklı bir Diyarbakır tasavvur ettiğini ancak gelip gördükten sonra çok şaşırdığını belirterek, sahabeler ve Peygamberlerle anılan bir şehrin içine düştüğü bu halin kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Diyarbakır’ı layık olduğu şekilde anlamak ve anlatmak için bir takım çalışmaları olacağını belirten Müftü İşleyen, sahabe şehri Diyarbakır’ın bu yönünü tekrardan öne çıkaracak çeşitli etkinlikler düzenlemeyi programladıklarını belirtti.

Müftü İşleyen, “Kuran Kursları ve İHL’lerin çoğaltılması lazım. Bununla ilgili bizim alanımıza giren çalışmaları yapacağız. Kayapınar gibi büyük bir ilçede sadece bir tane İHL’nin olması üzüntü vericidir. Diyarbakır hak ettiği değerine kavuşmalıdır.” ifadelerini kullandı.

Müftü Burhan İşleyen’i tanımış olmanın memnuniyetini yaşadıklarını belirten HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise Diyarbakır’ın sahabeler şehri iken başka şeylerle anılmasının bir Diyarbakırlı olarak kendilerini de çok üzdüğünü belirterek, “Sahabelerin en çok medfun oldukları illerden biri olan şehrimizin bu yönüyle anılması gerekirdi. Çünkü Diyarbakır denilince akla sahabeler geliyor. Bu yönüyle Diyarbakır’da medfun olan sahabelerin hatırlanması yönünde yapılacak olan çalışmalar ilimiz için çok değerlidir ve yapılması lazımdır.” dedi.

Heyet, sıcak bir ortamda geçen ziyaret sonrası İl Müftülüğünden ayrıldı.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.