Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Halk için yapıldığı söylenen darbeleri artık istemiyoruz"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Halk için yapıldığı söylenen darbeleri artık istemiyoruz"

Gündem

12 Eylül darbesinin halka çok büyük acılar yaşattığını belirten Ağrılılar, darbenin sadece mağdur ettiğini, halk için yapıldığı söylenen darbeleri artık istemediklerini belirttiler.

12 Eylül 1980 tarihinde yapılan darbenin üzerinden 35 yıl geçti. 12 Eylül darbesi öncesi ve sonrasında büyük acılar yaşayan halk huzur istiyor. İlke Haber Ajansı olarak darbe konusunda görüşlerini aldığımız Ağrılılar, kardeşliğin pekiştirilerek yaşanan acıların son bulmasını ve bütün ön yargılardan kurtulması gerektiğini vurguladılar.

65 yaşındaki Hayrettin Yıldırım, 12 Eylül darbesi gerçekleştiğinde 20 yaşında olduğunu belirterek “Sabah uyandığında darbe olduğunu söylediler. Ve hiçbir tarafa gidemedik. Bir şeyden bilgimiz yoktu. Birçok insan öldürüldü ve bunlar faili meçhul kaldı. Çok sıkıntılar yaşandı. Bugün de sorunlar mevcut. Allah’tan olayların durulması sıkıntıların giderilmesi duasında bulunuyoruz.” dedi.

Bu halkın sürekli gözyaşı döktüğünü söyleyen İsa Adıgüzel, şu anda bölgede sıkıntının daha ciddi boyutlara geldiğini söyledi.

İsa Adıgüzel, “12 Eylül darbesi olduğunda ben Adapazarı’nda işçi olarak çalışıyordum. Dışarı çıkıp da ihtiyaçlarımızı karşılayamıyorduk. O zaman özellikle Kürtler, garibanlar hep mağdurdu. Bugün bakıyoruz o günden daha beter bir hal almış. Bu bölgenin halkı mağdur edilmiş. Zulüm ve hakaret ediliyor sürekli. Öyle bir kötü olmuş ki artık il dışına çıkamaz olduk. Hastam vardı, geçenlerde Erzurum’a götürdüm asker eskortluğunda muayene için gideceğimiz hastaneye gittik. Ama buradan o taraflara giden vatandaşlara da bizim insanımız çiçek veriyor. Valla biz sürekli olarak kardeşlikten yana olduk. Ayrımcılık da yapmadık. Artık yeter bu bölgenin çektiği. Kan dökülmesin, bin yıldır bir arada nasıl yaşadıysak bundan sonra da birlikte yaşamak istiyoruz. Yeterince ağladık artık yeter. Oğlum Balıkesir’de şimdi, buraya gelemiyor. Ekmek parası için oraya gitmiş. Ne suçu var.” şeklinde konuştu.

60 yaşındaki İskender Mavuş, kendisinin Türk olduğunu ama acıyı herkesin yaşadığını belirtti. Olayların kendisinde de tarif edilmez acılar meydana getirdiğini belirten Mavuş, bu durumun bir an önce son bulmasını temenni ettiklerini ifade etti. Olanların Türkiye’nin zararına olduğunu söyledi.

12 Eylül darbesinin acılar meydana getirdiğini, darbeyi gerçekleştirenlerde bile huzurun kalmadığını ifade eden Ferzende Taşdemir, darbe ile birlikte ülkenin gerilediğini vurguladı.

Çok acıların yaşandığını vurgulayan Ferzende Taşdemir, şöyle konuştu: “O yıllarda bu halk çok sıkıntılar yaşadı. Halk için yapıldığı söylenen darbeleri artık istemiyoruz. Bu durumlar sadece mağdur ediyor. Çok gözyaşı, kan döküldü. Bu halk çok sıkıntı çekti. İnşallah bu ortam iyi olup, huzura kavuşacağız.” (Ömer Adıgüzel - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.