Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Gündemi değiştiren o öğrenci konuştu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Gündemi değiştiren o öğrenci konuştu

Gündem

Şapka itirazıyla siyaselerin yapamadığını YÖK yaptı ve İstanbul Üniversitesine türbanlı öğrenciye yol açan yazıyı yolladı. İşte o davanın baş aktörü konuştu.

Yasak başladığında ilkokul öğrencisi olduğunu anlatan İncekara, ablasının da aynı mağduriyeti yaşadığını söylüyor.
Siyasî partilerin çözüme yönelik çalışmalarından umutlu olduğunu belirten İncekara, Artık her şeyin normalleşmesini ve eğitimime devam etmeyi istiyorum.
diyor.
Mezun olursa hedefini de Ben tıp fakültesini bitirdiğimde afetlerde görev yapan tıp organizasyonlarında çalışmak istiyorum
sözleriyle açıklıyor.
Şimdi uzaktan eğitim veren özel bir üniversitede eğitim görüyor. Ancak okuduğu okulun verdiği diploma Türkiyede geçerli olmadığından mağduriyeti devam ediyor.

KÜTÜPHANEYE 3 SENE SONRA GİRDİM

Türbanı çıkarıp şapka takmanın pskolojisini bozduğunu söyleyen İncekara, gelinen noktayı da şu sözlerle ifade ediyor:

Benim okul yemekhanesine ve kütüphanesine ilk defa girmem üç sene sonra oldu. Ancak o zaman kendimi bir öğrenci gibi hissettim. İlk defa şekilden şekle girmeden, kapılarda, lavabolarda değişmeden, olduğum gibi derse girmek benim için çok önemli bir olaydı.

UMUT VERİCİ

Nuriye Akmanın sorularını yanıtlayan öğrenci CHPnin çabası ve YÖKün İstanbul Üniversitesine yolladığı yazı sonrası umut verici konuştu:

Aslında bütün siyasi partilerin artık yasağın kalkması gerektiğine dair tutumlarından memnunum. Sonuçta yasak başladığında ben ilkokuldaydım. Bunun ben mezun olmadan gerçekleşmiş olması umut verici. Sonuçta partiler de bu yasak ve ayrımcılıktan zarar görüyor. Artık her şeyin normalleşmesini ve eğitimime devam etmeyi umut ediyorum. Umudum bunun diğer öğrencilere de yansıması.

Bence çözülme yoluna girdi. Çünkü artık öğretim görevlisi öğrenciyi dersten çıkartamayacak. Bu durumda diğer üniversitelerin de aynı şekilde yasağı kaldırması mümkün olacak. Çünkü arkadaşlarım ve akrabalarım arasında halen aynı sorunu yaşayan çok fazla insan var. Onlar için bu kararın çok önemli olduğunu düşünüyorum.

BU HABERCİLER TÜRKİYEYİ KUŞATTI
BU SİTE GERÇEKTEN BAĞIMLILIK YAPIYOR
BUGÜN VE HERGÜN DOYA DOYA SPOROKU
BU SORULARIN CEVABINI BİLİYOR MUSUNUZ?

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.