Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Gezi Parkı eylemlerini destekleyen sanatçılara ilanlı tepki
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Gezi Parkı eylemlerini destekleyen sanatçılara ilanlı tepki

Gündem

Anadolu Yazarlar Birliği, Gezi Parkı eylemlerine destek veren sanatçılara tepki amacıyla yerel bir gazeteye tam sayfa ilan verdi. Sanatçıların hükümeti düşürmeye yönelik açıklamalarının sert dille eleştirildiği 'Biz de Kaygılıyız’ başlıklı ilan Şanlıurfa’da yerel Sembol gazetesinde yayınlandı.

Genel merkezi Şanlıurfa'da bulunan Anadolu Yazarlar Birliği, ilde günlük yayın yapan Sembol gazetesine verdiği 'Biz de Endişeliyiz’ başlıklı tam sayfa ilanda bazı sanatçıların son dönemlerde 'ötekileştirici' ve 'ortalığı bulandırıcı' davranışlar içerisine girdiği belirtildi. İlanda; "Nutuklar atarak gezmedikleri yerler, görmedikleri kişiler üzerinde hak iddia eden, halka rağmen halk için hareket eden marjinal Türk sanatçısının yeni temsilcilerin, son zamanlardaki ötekileştirici, ortalığı bulandırıcı manipülatif tavır ve davranışlardan dolayı Biz de kaygılıyız!” ifadelerine yer verildi.

"
Tek doğrunun kendilerine ait olduğunu düşünen sanatçılar karşısında kaygılıyız." denilen ilanda, şunlar kaydedildi: "Sanat ve sanatçıyı gibi iki evrensel kavramı kendi ideoloji doğrultusunda marjinalleştiren, kendi anlayış ve düşünceleri dışındaki sanatı sanat, sanatçıyı da sanatçı kabul etmeyen; tek doğruların kendilerine ait olduğunu dayatan jakoben sanat anlayışından biz de kaygılıyız!"


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.