Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Gaziantep'te Kur'an-ı Kerim yarışması ödül töreni düzenlendi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Gaziantep'te Kur'an-ı Kerim yarışması ödül töreni düzenlendi

Gündem

Gaziantep'te Suriyeli Âlimler Birliğinin düzenlemiş olduğu 2'nci Kur'an-ı Kerim yarışması Türkiye finali ödül töreni düzenlendi.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeli sığınmacı öğrenciler arasında düzenlenen Kur`an-ı Kerim’i güzel okuma ve Hafızlık yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri düzenlenen törenle verildi.

Şehitkâmil kültür ve kongre merkezinde düzenlenen ödül törenine Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, STK yetkilileri, Suriyeli âlimler, öğrenciler ve çok sayıda misafir katıldı.

Kur’an’ı kerim tilaveti ile başlayan ödül töreninde bir konuşma yapan Müftü Çelik, Kur’an’ın tüm insanlığı doğruya çağıran bir hidayet rehberi olduğunu söyledi.

İslam’ın eğitime büyük bir önem verdiğini belirten Çelik, “Sizin en hayırlınız Kur’an’ı öğrenen ve öğretendir.” Hadis-i Şerifini hatırlatarak “Vatan toprakları dışında bile Kur'an'a hizmet eden bu yavrularımızın büyük bir iş başardıklarını şahit oluyoruz.” dedi.

Kur’an’ın tüm insanlığı doğruya çağıran bir hidayet rehberi olduğunu belirten Çelik, “Kuran'ı bilen ve kendisine rehber edinen her insan, yaratılış amacını, Allah'ın hoşnutluğunu, rahmetini ve cennetini kazanmanın yolunu, Allah'ın yaratışındaki sırları, en güzel ahlakı ve daha birçok bilgiyi en doğru ve en eksiksiz şekliyle öğrenir.” dedi.

Konuşmaların ardından dereceye giren öğrencilere sertifikaları ve çeşitli ödüller verildi. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.