Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Gaziantep Umut Der 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Gaziantep Umut Der 2015 yılı faaliyet raporunu açıkladı

Gündem

Yıllık faaliyet raporunu açıklayan Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Gaziantep Umut Der, 2015 yılında 433 bin 600 TL değerinde yardımda bulunduklarını bildirdi.

Gaziantep’te fakir ve muhtaç aileler başta olmak üzere özellikle yetimlere yaptığı yardım çalışmaları ile adını sıkça duyuran Umut Kervanı Yardım Platformu üyesi Gaziantep Umut-Der, 2015 yılı içerisinde yaptığı yardım faaliyetlerini kamuoyuyla paylaştı.

2015 yılı içinde toplam 433 bin 600TL değerinde çeşitli yardımlarda bulunduklarını belirten Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut-Der) Başkan Yardımcısı Mustafa Kaplan, Umut-Der olarak 2016 yılında da aynı hedefler doğrultusunda faaliyetlerini yürüteceklerini söyledi.

2016 yılında da aynı hedefler doğrultusunda faaliyetlerini yürüteceklerini ve yardım noktasında daha fazla kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirten Kaplan, “Faaliyet alanlarımızı ve faaliyet çeşitlerimizi artırarak daha çok fakir ve muhtaç ailelere ulaşarak hizmet kalitemizi ilerletmeye çalışıyoruz. Daha çok fakir ve muhtaç ailelere ulaşmak için hayırseverlerin desteklerini artırmalarını talep ediyoruz.

2008 yılından bu yana hayırlı çalışmalara ara vermeden devam ettiklerini belirten Kaplan, ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisinin pratiğini uygulayarak Gaziantep’teki fakir ve muhtaçların sıkıntılarını gidermeye büyük gayret gösterdiklerini belirtti.

Misyonumuz ‘hayırda yarışınız’ düsturudur

Umut-Der olarak kuruldukları ilk günden bu yana Gaziantep’te kardeş sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışarak büyük halk kitlelerine hitap ettiklerini ifade eden Kaplan, “Bu doğrultuda ciddi bir şekilde gayret göstererek hiç kimsenin siyasi düşüncesini yargılamadan diline ve rengine bakmadan vatandaşlarımızın fakirliği ve mağduriyeti önceliklerimiz arasına koyduk.” dedi.

Kaplan, “Misyonumuz ‘hayırda yarışınız’ düsturu ile özelde fakir ve muhtaç ailelere genelde ise bütün halkımıza maddi ihtiyaçlarının yanında manevi ihtiyaçlarını da gidermeye çalışmaktır. Bu anlamda misyonumuzu gerçekleştirmek amacıyla çıktığımız bu kutlu ve hayırlı yolculukta Rabbimize binlerce şükürler olsun ki, ciddi mesafeler kat etmiş durumdayız. Allah’ın yardımı ile yıllardır yüzlerce hayırseveri, hayra teşvik ederek, hayırlarıyla binlerce fakir, muhtaç, yetim ve mazlum ailelere aracılık usulü ile yardımlarımızı ulaştırdık.” diye konuştu.

Yardım çalışmalarında kendilerine maddi ve manevi destekte bulunan hayırseverlere de teşekkür eden Kaplan, daha fazla fakir, muhtaç ve yetim ailelere ulaşmak istediklerin belirterek bu noktada hayırseverlerden yardımlarının devamını istedi.

Suriyeli kardeşlerimizin de yanında olduk

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Gaziantep’e sığınan Suriyelilere de yardım eli uzattıklarını belirten Kaplan, “Gaziantep’te biz Umut-Der olarak bu konuda üstümüze düşen görevi Allah’ın yardımıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Yani hem yerli halkımızın hem de kentimizde mülteci durumunda olan Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk.” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Umut-Der olarak 8 yıl gibi kısa bir süre içerisinde çalışmalarında yüksek bir performans göstererek fakir ve muhtaç ailelerin umudu olduklarını aktaran Kaplan, “Yardımlarımızı fakir ve muhtaç ailelere ulaştırmada Gaziantep’te faaliyet gösteren kardeş derneklerden, Mustazaflar Cemiyeti, Rahmet-Der, İhlas-Der, İlim-Der, Rehber-Der ve diğer sivil toplum kuruluşları ile koordineli çalışarak çalışmalarımıza renk kattık. Bu vesile ile çalışmalarımız Allah’a şükürler olsun bereketli geçti.” şeklinde konuştu.

Kaplan son olarak, yardımların fakir ve muhtaç ailelere ulaşmasına vesile olan tüm hayırseverlere, dernek üye ve gönüllülerine teşekkür etti. (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.