Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
G-20 Zirvesi'ne katılacak dünya liderlerine Tiftik battaniyesi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

G-20 Zirvesi'ne katılacak dünya liderlerine Tiftik battaniyesi

Gündem

G20 Zirvesi'ne katılacak olan dünya liderlerine Siirt'te has Tiftik Battaniyesi hediye edilecek.

G20 Zirvesi, Türkiye'nin dönem başkanlığında gerçekleşecek. Zirvede, ABD, İngiltere, Rusya, Japonya, Kanada, Almanya, Fransa, İtalya, Avustralya, Brezilya, Arjantin, Hindistan, Çin, Endonezya, Meksika, Suudi Arabistan, Güney Afrika, Güney Kore ve Avrupa Birliği Komisyonu liderleri ağırlanacak.

Antalya’nın ev sahipliği yaptığı G-20 zirvesinde bir araya gelecek olan Dünya liderlerlerine hediye edilmek üzere Dışişleri ve Kültür Turizm Bakanlıkları aracılığıyla Siirt Valiliği tarafından Siirt’te özgü Tiftik battaniyeleri hazırlatıldı. Tiftik battaniyeleri, Güneydoğu Anadolu’nun bölgesel özelliğini taşıyan yüzyılı aşan tarihi bir geçmişe sahip Siirt’in en önemli el sanatları arasında yer alıyor.

13 bin kişinin gelmesi beklenen ve 3 gün sürecek zirve kapsamında liderlere hediye edilecek olan Siirt Tiftik Dokuma Battaniyesi için özel hazırlanmış ve üzerinde G20 zirvesi logosu işlemeli tiftikten heybe de hediye edilecek.

Her battaniyenin köşesine iliştirilen kartın ön yüzünde, Türkçe-İngilizce olarak, Siirt Battaniyesi hakkında bilgiler verilirken, arka yüzünde ise dokuyan ustanın adı ile tezgâh başında çekilen fotoğrafı yer alıyor. (Muhammed Dayan - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.