Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Fırıncılar kara kara düşünüyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Fırıncılar kara kara düşünüyor

Gündem

SICAKLARIN öğle saatlerinde 40 dereceyi bulduğu, Şanlıurfa’da fırıncılar ocak karşısında adeta cehennem ateşiyle dans ediyor.


Fırıncılar, özellikle yaz aylarının vazgeçilmez yemeği olan fırında tepsi, patlıcan, biber, patates ve çömlekte güveç talebi nedeniyle yoğunluk yaşıyor.

Fırına attıkları ekmek ve yemeklerin yanmaması için sürekli ocağın başında bulunan ocakçılar, dışarıdaki kavurucu sıcağın yanı sıra içerdeki kızgın ateşin sıcağına da maruz kalıyor. Ramazan ayının gelmesi tepsi geleneğinin sürdüğü Şanlıurfa’da fırıncılar kara kara düşünüyor.

Artık bıktık


Duruma tepki gösteren fırıncı Ahmet Çiftçi, “Sıcaklarda fırına gönderilen tepsi biber ve patlıcanlardan bıktık. Tepsi, biber ve patlıcanlardan dolayı ocağa ekmek atamıyoruz. Urfa'da fırıncılar ekmek pişirmekten çok sabahtan akşama kadar tepsi, biber ve patlıcan pişiriyor. Ancak bu işi yapmak zorundayız. Gün içerisinde bol bol su içiyoruz. Serinlemek ve hamur için evlerden buz topluyoruz. Mübarek Ramazan ayı da geldi. Oruçlu halimizle bu işi nasıl yapacağımızı düşünüyoruz” dedi.

Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı M. Emin Karaatlı ise, vatandaşların fırıncılara sabır göstermesini istedi.Karaatlı, “İlimizde pişirme olayı da var. Yalnız ekmek söz konusu değil. Burada da iftar vakitlerinde zaman çok kısıtlı olduğu için biraz daha istirham göstermeleri gerekiyor.Çünkü fırıncı esnafımız çok zor şartlar altında çalışıyorlar” ifadelerini kullandı.
Kaynak: Şanlıurfaolay
 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.