Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Erdoğan, Obama ile telefonda o konuları görüştü
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Erdoğan, Obama ile telefonda o konuları görüştü

Gündem

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu gece ABD Başkanı Barack Obama ile telefonla görüştükleri bildirildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile telefonda yaptığı görüşmede, IŞİD ile mücadele, Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceği, terör örgütü PKK'nın saldırıları ve G20 zirvesinin gündemi gibi konuları görüştü. 

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nde yapılan yazılı açıklamada Erdoğan ve Obama'nın bu gece telefonla görüştükleri bildirildi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi açıklamasında;

"Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, görüşmede, IŞİD ile mücadele konusundaki işbirliğinin güçlendirilmesini ve Rusya’nın Suriye’deki askeri faaliyetleri karşısında neler yapılabileceğini ele almışlardır.

ABD Başkanı Obama, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan terör saldırısını kınayarak taziyelerini iletmiş, ülkemizin güvenliğine yönelik tehditlere karşı ABD olarak Türkiye’yle dayanışma içinde olduklarını belirtmiştir. İki lider, Suriye’de siyasi geçiş süreci için gerekli koşulların oluşturulması amacıyla IŞİD’e yönelik askeri baskıyı artırmanın ve ılımlı muhalefeti güçlendirmenin ortak hedefleri olduğunu teyit etmişlerdir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, PKK saldırılarının acilen son bulması gerektiği hususunda da mutabık kalmışlardır. İki lider, Kıbrıs müzakerelerinde olumlu bir ivme yakalandığına değinerek, soruna çözüm bulmaya yönelik çabaları desteklediklerini vurgulamışlardır. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Obama, Antalya’da yapılacak olan G20 zirvesinin gündem konuları hakkında da görüş teatisinde bulunmuşlardır." denildi.
(İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.