Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Erbakan, hangi iddia ile tutuklanacaktı?
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Erbakan, hangi iddia ile tutuklanacaktı?

Gündem

İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Albay Kubilay Aktaş'ın imzası olan "gizli" belgeye göre, merhum Başbakan Necmettin Erbakan da tutuklanacaktı. Üstelik 28 Şubat'ta değil.

Balyoz Darbe Planı sonrası tutuklanacak liderlerin arasında o dönem 77 yaşında olan Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın da ismi vardı. Eğer darbe başarıya ulaşsaydı Erbakan, tıpkı 12 Eylül askeri darbesinde olduğu gibi cezaevine konulacaktı. Tutuklanacaklar listesinin, darbenin Çarşaf Eylem Planı çerçevesinde hazırlandığı ileri sürüldü.
 
Balyoz Darbe Planı soruşturması kapsamında yapılan aramalarda darbe sonrası tutuklanacakların isim listesi bulundu. Eğer darbe başarıya ulaşsaydı, ilk tutuklanacaklar arasında Milli Görüş hareketinin merhum lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan da vardı.
 
Darbenin Çarşaf Eylem Planı çerçevesinde hazırlandığı öne sürülen ve 3. Balyoz İddianamesinin ek delil klasörlerine giren tutuklanacak listelerinin altında İstihbarat Şube Müdürü Kıdemli Albay Kubilay Aktaş'ın imzası var.
 
Kanaat önderlerine tutuklama
 
Darbenin ardından devreye sokulacak sakal eylem planında o dönem 75 yaşında olan Erbakan da tıpkı 12 Eylül askeri darbesi gibi tutuklanarak cezaevine konulacaktı. Gözaltına alınacak 'irticai grup liderleri' listesinde ismi Nurettin Coşan, Saadettin Ustaosmanoğlu gibi kanaat önderleriyle birlikte sayılan Erbakan, darbenin ardından tutuklanacaktı.
 
Çok geniş kapsamlı istihbarat çalışması
 
Klasörlere giren fişleme belgelerinin, çok geniş istihbarat çalışmasının ardından yapıldığı anlaşılıyor. Sakarya, Kocaeli, Düzce, İstanbul gibi şehirlerde binlerce kişinin "Milli Görüşçü, Nurcu, Süleymancı" diye fişlendiği ve darbenin ardından tutuklanacağı ortaya çıktı.
 
Kaynak : Cihat Arpacık / Milli Gazete

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.