Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Emniyet Kimi Uyarıyor? Bu kez bir Savcı 8 milyon TL dolandırıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Emniyet Kimi Uyarıyor? Bu kez bir Savcı 8 milyon TL dolandırıldı

Gündem

Emniyet Yetkililerin her gün dolandırıcılara karşı vatandaşı uyarmasına rağmen dolandırıcılar her gün yeni bir kişiyi ağına düşürmeye devam ediyor. Son olarak yasa dışı bir emlak şebekesinin çökertilmesi için yardım etmesi istenen 75 yaşındaki emekli savcı, 8 milyon lira dolandırıldı.

Yasa dışı bir emlak şebekesinin çökertilmesi için yardım etmesi istenen 75 yaşındaki emekli savcı, polis görünümlü dolandırıcılara 8 milyon lira değerindeki ev ve arsalarını kaptırdı.

Ankara’da kendilerini polis olarak tanıtan ve emlak çetesini çökerteceklerini söyleyerek emekli savcı Y.Ö’nün 8 milyon lira değerindeki ev ve arsalarını sattırdıkları iddia edilen 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin 75 yaşındaki emekli savcıya Suriyeliler üzerine kayıtlı cep telefonlarını kullanarak ulaştıkları öğrenilirken, yaşlı kadını “yasa dışı satış yapan bir emlak çetesinin çökertilmesi için düzenlenen bir operasyona yardım etmesini istediklerini” belirterek dolandırdığı ortaya çıktı.

9 PARSEL ARSA VE 1 EV

Ankara’da kendilerini polis olarak tanıtarak 75 yaşındaki emekli savcı Y.Ö’yü dolandırdığı iddia edilen 8 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin piyasa değeri 8 milyon lirayı bulan ev ve arsaları yaşlı kadına sattırdıkları iddia edilirken, yaşlı kadını “yasadışı satış yapan bir emlak çetesinin çökertilmesi için düzenlenen bir operasyona yardım etmesini istediklerini” söyleyerek dolandırdıkları öne sürüldü. Şebeke üyelerinin ev ve arsaları piyasa değerinin yarısına sattığı belirtilirken, emekli savcıyaGölbaşı’nda biri 8, diğeri 1 parsel olmak üzere toplam 9 parsel arsa ve bir evi sattırdıkları bildirildi.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Şüphelilerin, satılan evin parasını yaşlı kadına vermedikleri öğrenilirken, yaşlı kadına “operasyonun devam ettiğini ve yeni gözaltılar olacağını belirterek, parayı Merkez Bankasına yatırdıklarını” söyledikleri belirtildi. Satılan ev ve arsalardan parasını alamayan kadının durumu bir süre sonra avukat arkadaşına anlattığı ve daha sonrasında da polise olayla ilgili başvuruda bulundukları dile getirildi. Polis ekiplerinin düzenlediği operasyonla menkul ve gayrimenkullerin satılmasına aracılık eden veya bunları değerinin altında satın alan 8 kişi operasyonla gözaltına aldı. Gözaltına alınanlardan 6’sı emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, satışa aracılık ettiği belirlenen emlakçı M.T. ile kardeşi E.T, adliyeye sevk edildi.

Şebekenin elebaşısı olduğu tespit edilen kişinin, firari olduğu ve yakalanmasına çalışıldığı bildirildi.

Milliyet


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.