Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
e-postanın tarih olacağı gün belli oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

e-postanın tarih olacağı gün belli oldu

Gündem

Fransız ekonomi gazetesi La Tribune’un araştırmasına göre, spam, virüs ve trojanlar nedeniyle yönetimi neredeyse altından kalkılamaz hale gelen elektronik posta artık çocuk ve gençlerin ilgisini çekmiyor. Özellikle ABD ve Fransa’da gerçekleştirilen araştırmalar, çocuk ve gençlerin Facebook ve Twitter gibi sosyal paylaşım ağlarını klasik elektronik postaya tercih ettiklerini gösteriyor.
comScore istatistik şirketinin araştırmasında Gmail, Yahoo ve Hotmail gibi sitelere giriş yapan kullanıcı sayısında önemli bir düşüş olduğu görüldü. Elektronik posta adreslerinin kullanımı Kasım 2009-Mayıs 2011 döneminde yüzde 4,1 azaldı.

Sadece Fransa’da e-posta kullanıcı sayısının son bir buçuk yılda yüzde 10 ila 16 arasında azaldığı da comScore’un verileri arasında yer alıyor.

Dünya genelinde şu anda 3 milyar 100 milyon internet kullancısı bulunuyor. Her gün 349 milyar elektronik posta gönderiliyor. Kısaca ‘spam’ olarak tanımlanan reklam veya virüs içerikli isteğe bağlı olmayan mesajlar, toplam elektronik postaların yüzde 90’ını oluşturuyor.

E-POSTA İÇERİKLİ SİTELERİN CİROLARI DÜŞTÜ


Elektronik postanın eski popülerliğini kaybetmesi, firmaların bu alandaki faaliyet rakamlarını da düşürdü. Yahoo geçen yılın ilk çeyreğinde 1,13 milyar dolar olarak belirlediği cirosunu, bu yılın aynı dönemleri için 1,1 milyar dolar olarak açıkladı.

Uzmanlar buna rağmen elektronik postanın hemen ölmeyeceğini, evrim geçireceğini, bu evrimin de cep telefonlarıyla, daha doğrusu yeni kuşak akıllı telefonlar ile geleceğini söylüyorlar.

ABD’de şu anda 43 milyonun üzerinde "smartphone" kullanıcısı var ve bunların hemen hepsi e-postalarını cep telefonlarından takip ediyor. Dünya genelinde bu rakamın 2014 yılında 1 milyarı geçmesi bekleniyor.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.