Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Dünya'yı Hayran Bırakan SİHA'lar..
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Dünya'yı Hayran Bırakan SİHA'lar..

Gündem

Türkiye'nin milli savunma sistemleri kapsamında ürettiği Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ve İnsansız Hava Aracı (İHA) Dünyaca ünlü FOrbes dergisine konu oldu.


Amerikan Birleşik Devletleri önde gelen dergilerinden Forbes, "Türkiye yüzyılın yeni savaş mantığını ortaya koydu" ifadeleriyle Bahar Kalkanı Harekatı'nı konu alan bir yazı yayınladı.

Yeni yayınlanan yazıda Amerikan dergisi Forbes, Bahar Kalkanı Operasyonunda başarılı olan İHA ve SİHA'lar ile ilgili övgü dolu cümlelerle yer verdi.

-Türkiye alışıldık savaş stratejilerinin dışına çıktı.

- 21. yüzyılın savaş anlayışına yeni bir bakış açısı getirdi.

- Elektronik harp gücünün önemini açıkça ortaya kondu.

- Türkiye dünyanın önde gelen insansız hava aracı üreticilerinden olduğunu ispatladı.

"Türk yapımı İHA'lar ve topçu atışları İdlib'de Esed rejimini yıkıma uğrattı" başlıklı yazıda Türkiye'nin yeni savaş stratejisinden övgüyle bahsedildi: 

"Türkiye bu operasyonla insansız hava araçlarının hedefleri yıpratıcılığının konvansiyonel hava araçlarına göre daha düşük olduğu anlayışını kırdı"

-Yazıda, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Esed rejimine ait ağır silahlı çok sayıda askeri aracı imha etmesine dikkat çekildi, Türkiye'nin neredeyse hiç kayıp vermediği vurgulandı. Rejime ait hava savunma sistemlerinin çok yetersiz kaldığına dair videolar da paylaşıldı.

-Yerli üretim olan İHA ve SİHA'ların başarısı sadece ABD'de değil, dünya basınında da gündeminde. Türkiye'nin Esed rejimin İdlib'deki alçak saldırılarına karşı mücadelesiyle ilgili dikkat çekici bir yazı da Fransız yayın organı "France24" de yer aldı.

FRANCE24

"Türkiye'nin insansız hava araçları Suriye'de önemli bir avantaj sağlıyor" başlıklı yazıda Türkiye'nin İdlib harekatındaki başarısı ön plandaydı. "Bu başarı Türkiye'nin İHA evriminin doruk noktasına geldiğini işaret ediyor" denildi.

AL JAZEERA

-Al Jazeera: İlk kez geleneksel savaş alanında İHA'lar filo halinde uçtu

-Katar merkezli Al Jazeera'den de İHA'lara övgü geldi. "İdlib Savaşı: Türkiye'nin insansız hava araçları ve yeni bir savaş yolu" başlıklı yazı yer aldı. 

"İlk kez geleneksel savaş alanında İHA'lar filo halinde uçtu" denildi.

"Türkiye'nin yerli üretim SİHA'ları, Suriye hava savunma sistemlerini hızla havaya uçurabildi" ifadeleri yazıda yer aldı.

KAYNAK: TRT HABER


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.