Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Dumanların yükseldiği Sur'da 8 günlük bilanço
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Dumanların yükseldiği Sur'da 8 günlük bilanço

Gündem

Sokağa çıkma yasağının 8'inci güne girdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinde çatışmalardan dolayı dumanlar yükselirken, 8 günlük bilançonun ise büyük olduğu belirtildi.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde Şeyh Sait Meydanını da içine alacak şekilde genişletilen ve 6 mahallede uygulanan sokağa çıkma yasağı 8’nci gününe girdi. Çatışmalar nedeniyle ilçede dumanlar yükselirken yasağın devam ettiği 8 gün boyunca 30 PKK’linin öldüğü, 2 polisin hayatını kaybettiği ve 12 polisin de yaralandığı ifade ediliyor.

Ölü ve yaralıların yanı sıra ilçede çok sayıda tarihi yapı, eğitim binası, cami ve evin zarar gördüğü belirtiliyor.

Sokağa çıkma yasağının 8’inci gününde devam ettiği Sur ilçesinde operasyon ve çatışmalar sürerken Kurşunlu Camii yakınlarında yere döşenen patlayıcıları etkisiz hale getirmeye çalışan Haydar Çetin adındaki polis, başından vurularak hayatını kaybetti.

Yasağın sürdüğü 8 gün içerisinde 30 PKK’linin öldüğü, 2 polisin hayatını kaybettiği ve 12 polisin de yaralandığı belirtiliyor.

Öte yandan, ilçede sokağa çıkma yasağının ilan edilmesiyle başlayan göç de sürüyor. Çatışmalardan kaçan vatandaşlar, kentin diğer bölgelerindeki yakınlarının yanına yerleşiyor. (M. Sıddık Bilge/Emrah Deniz – İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.