Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
HDP'liler o gurubu organize etti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

HDP'liler o gurubu organize etti

Gündem

Gaziantep’teki bir düğüne düzenlenen canlı bomba saldırısında hayatını kaybedenlerin yakınları, cenazede provokasyon girişiminde bulunan HDP’lilerin organizeli olduklarına dikkat çekti.

Bir grup HDP’linin Gaziantep’te düğüne yapılan saldırıda hayatına kaybedenlerin cenazelerinde yaptığı provokasyona ailelerin yakınlarından tepki geldi. Cenazeler sırasında, provokatörlük yapan grubun cenazelerle bir ilgilerinin olmadığını belirten ailelerin yakınları, bu grubun HDP tarafından organizeli olarak görevlendirildiklerini ifade etti.

HDP’lilerin, acıları üzerinden siyaset yapmaya çalıştıklarını belirten A.H, “ABD dışişleri bakanı gelecek buna karşı ellerinde bir şeyler olsun diye bunu ranta çevirmek isteyenler oldu. Acımız üzerinden siyaset yapmaya çalışanlar oldu. Bunları esefle kınıyoruz. Kürt gelenek ve göreneklerinde kadınların cenaze namazına katılma gibi bir durum yoktur. Bunlar ön saftaki Müslümanlara görünmemek için en arka safa bir kadın getirip koydular. Eğer o cemaat görseydi o kadını namazı bırakıp gideceklerdi. Arka safta olan insanlar cenaze namazını terk etti. Birçoğu da bu yüzden cenaze namazı kılmadılar.” dedi.

Cenaze namazı sırasında provokatörlük yapan kişilerin, HDP tarafından organizeli olarak görevlendirildiklerini ifade eden A. H, şöyle devam etti:

“Namazdan sonra cenazeler taşınırken birileri organizeli bir şekilde PKK paçavralarını çıkartıp tabutların üzerlerine örtmeye çalıştılar. Aileler, bunları kaldırmalarına rağmen onlar sürekli sağdan ve soldan tabutun üzerine koymak istediler. Cenazeye gelen bu kişilerin ailelerle yakından uzaktan bir alakaları yoktur. Tamamen organizeli bir şekilde HDP, PKK tarafından oraya görevli olarak gönderilmiş insanlardır.”

A. H, HDP’lilerin, taziye ziyaretine gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve diğer milletvekillerine tepki göstermesini ailelerin acısına saygısızlık olduğunu belirtti.

HDP’li grubun tekbirlere tahammülsüzlüğünü anlatan A. H, cenaze sırasında yaşananları şöyle dilg getirdi: “Az biraz şuuru açık olanlar bu duruma müdahale ediyorlardı ama çok geldiklerinde aileleri bastırıyorlardı. Aile saf tutmuş namaz kılarken veya cenazeyle ilgilenirken bu gelen provokatörler bu olayı yaşattılar. Tekbire bile tahammül edemiyorlardı. Hâlbuki bizim gelenek ve göreneklerimizde salâvatlarla tekbirlerle cenazeler defnedilir.”

HDP’nin tüm cenazeleri sahiplenmesini eleştiren A.H, ölenlerin arasında farklı görüşte olan insanların da olduğunu söyledi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.