Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Doğu illerinde sosyal analiz çalışması devam ediyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Doğu illerinde sosyal analiz çalışması devam ediyor

Gündem

Fırat Kalkınma Ajansı tarafından bölge illerinde, Hayat boyu Eğitim ve Şiddetle Mücadele Vakfı (HEGEM) işbirliğiyle yapılan sosyal analiz çalışması kapsamında saha araştırmaları devam ediyor.

Çalışma kapsamında odak grup toplantıları, derinlemesine mülakatlar ve anket uygulama çalışmaları yapılarak sonuçlar raporlanacağı belirtildi.

Çalışma; illerin sosyal ve kültürel mevcut durumunu karşılaştırmalı bir yöntem ile analiz ederek, sosyal ve ekonomik kalkınmaya etki eden, illere özgü sosyal faktörleri ortaya koymayı amaçlamakta olduğu ifade edildi.

Bölge illerinde yaşayanların, eğitim, sağlık, güvenlik, sosyal yardım, erişilebilirlik, sosyal hizmetler gibi genel kamu hizmetleri ve sosyal hayat, ticari faaliyetler, kentleşme ve diğer olanaklar ile ilgili durumları değerlendirileceği belirtildi.

Ayrıca, ilde yaşayan bireylerin devlet algıları, vatandaşlık algıları, kimlik tanımları, kültürel ve tarihsel hafızaları ve genel olarak il ile ilgili değerlendirmeleri, ilin sosyal ve ekonomik gelişimi arasındaki ilişkinin analiz edileceği öğrenilirken ortaya çıkacak sonuçların, sosyal ve ekonomik gelişmeye yönelik geliştirilecek politikalar için önemli veriler sunacağı belirtildi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.