Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Diyarbakır'da öğrenci servis ücretleri belirlendi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Diyarbakır'da öğrenci servis ücretleri belirlendi

Gündem

Diyarbakır'da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılında uygulanacak öğrenci servisi ücret tarifesi belirlendi.

Diyarbakır’da 2015-2016 eğitim ve öğretim yılına ait öğrenci servisi ücret tarifesi ile personel servis ücret tarifesi belirlendi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı’na bağlı Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), personel servis taşımacılığı için 0-10 kilometreye kadar 80 TL, 0-20 kilometreye kadar ise 100 TL olarak ücretlendirildiğini açıkladı.

Öğrenci servis taşımacılığı konusunda ise ücretlendirme şu şekilde yapıldı: “0-3 kilometreye kadar 65 TL, 0-3 kilometreye kadar 55 TL (kardeş indirimi), 0-6 kilometreye kadar 90 TL, 0-6 kilometreye kadar 80 TL (kardeş indirimi), 0-12 kilometreye kadar 100 TL, 0-12 kilometreye kadar 90 TL (kardeş indirimi), 0-20 kilometreye kadar 105 TL, 0-20 kilometreye kadar 95 TL (kardeş indirimi).”

UKOME’den yapılan açıklamada, “rehber personel bulundurulması zorunlu olan servis araçlarından (okul öncesi ve ilkokul öğrencileri) 20 TL ek ücret alınacağı, ek taşımalar (etkinlik ve etüt çalışmaları) için ise günlük 5 TL ek ücretlendirme yapılacağının belirtildi.

Açıklamada ayrıca, “20 km’yi aşanlar için her kilometreye 2 TL ücret alınacaktır. Yarıyıl tatili ücrete tabi değildir. Kilometre hesabı tek yön üzerinden belirtilen ücretler geçerlidir. Kardeş indirimi aynı araç ile gitmeleri halinde uygulanacaktır. Özel okullar da bu ücretlere tabidir.” denildi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.