Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Diyarbakır Valiliğinden açıklama geldi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Diyarbakır Valiliğinden açıklama geldi

Gündem

Diyarbakır Valiliği dün gece 23.30 sıralarında PKK tarafından Çınar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bomba yüklü araçla yapılan saldırıya ilişki açıklama yaptı. Açıklamada 2’si polis yakını olmak üzere 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

 

Açıklamada, “13.01.2016 günü saat 23.30 sıralarında BTÖ mensuplarınca İlimiz Çınar İlçesinde Çınar İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası ve Emniyet lojmanlarının bulunduğu binaya yönelik, patlayıcı yüklü araç infilak ettirilmiş, patlamayla eş zamanlı olarak İlçe Jandarma Komutanlığı ve Emniyet Amirliğine uzun namlulu silahla saldırıda bulunulmuştur. Düzenlenen saldırılara güvenlik güçlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir.” denildi.

Saldırı sonrası İl Kriz Merkezinin oluşturduğu belirtilen açıklamada, “İlçe Emniyet Amirliğine yönelik olarak patlayıcı yüklü araçla düzenleneny terör saldırısı sonucunda; lojmanda ikamet eden 2 Polis yakını hayatını kaybetmiş, 6’sı Polis ve 8’i Polis yakını olmak üzere 14 kişi yaralanmıştır.” İfadeleri yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Ayrıca yaşanılan patlamanın etkisiyle lojman yakınındaki bir binada yıkıntı meydana gelmiş, arama-kurtarma ekiplerinin bahse konu binada yaptığı çalışmalar neticesinde 3 vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 5 vatandaşımız yaralı olarak enkaz altından çıkarılmıştır. Lojman civarında yer alan binalarda ise toplam 20 vatandaşımız yaralanmıştır. Yaralılar ilimiz merkez hastanelerine intikal ettirilmiş olup tedavileri devam etmektedir.”

Konu ile ilgili çok yönlü araştırmaların devam ettiğine dikkat çekilen açıklamada, “Yapılan ilk incelemelere göre meydana gelen patlamadan kaynaklı olarak İlçe Emniyet Amirliği hizmet binası, İlçe Emniyet Amirliğine ait lojmanlar ve emniyet binasına yakın ikametlerde büyük çapta hasar meydana geldiği tespit edilmiştir. Konu ile ilgili çok yönlü araştırmalar devam etmektedir.” ifadelerine yer verildi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.