Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Diyarbakır Ulu Cami son haliyle görenleri büyülüyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Diyarbakır Ulu Cami son haliyle görenleri büyülüyor

Gündem

Diyarbakır tarihi Ulu Camisindeki iki haftalık ışıklandırma çalışmaları sona erdi. Camide yapılan son ışıklandırma çalışmasının ardından adeta görüntüsüyle ziyaretçilerinin gözlerini kamaştırıyor.

İslam âleminin beşinci Harem-i Şerifi olarak nitelendirilen Diyarbakır tarihi Ulu Camisinde başlatılan ışıklandırma çalışmaları bitti. Göz kamaştıran görüntüsüyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Bölgedeki gerginliğe rağmen ziyaretçi akınına uğrayan tarihi Ulu Cami aynı zamanda Diyarbakırlıların gözbebeği konumunda yer alıyor.

Akşam Namazını Ulu Camide kılan cami cemaati, camiden çıkınca, ışıklandırmanın camiye kattığı güzelliği görünce memnuniyetini dile getirerek ışıklandırma sisteminin kendilerini büyülediğini ifade etti.

Camiye yapılan ışıklandırmayı hem güzel hem de faydalı bulan cami cemaati, böyle tarihi ve güzel değerlere her yerde sahip çıkmak gerektiğini söyledi.

Restorasyonu Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Vakıflar Genel Müdürlüğünce 2010’dan beri devam eden Ulu Caminin, geçtiğimiz günlerde, “Şafiler Bölümü” tamamlanmıştı. Bayanlara ayrılacağı düşünülen Diyarbakır Ulu Caminin batı girişinin restorasyon çalışmaları ise devam ediyor.

Ulu Cami zemininde yapılan ışıklandırma sistemi, akşam ezanından sonra sistemli olarak yanmaya başlayıp yarım saat içinde bütün ışıkları yanarak ortaya göz kamaştıran bir tablo bırakıyor.

Ulu Caminin batı girişinin yanısıra, Gazi Köşkü, Hazreti Ömer ve İbrahim Bey Camisi ile Hani ilçesindeki Seyit Bedrettin türbesinin restorasyon çalışmaları ise devam ediyor.

Ulu Caminin çevresindeki riskli binalar için yaklaşık 4 milyon TL bedeli ödenerek 13 yapı kamulaştırılırken, 10 yapı da yıktırılarak caminin çevresi genişletildi.

Ulu Caminin, Hanefiler Bölümü, Doğu Maksuresi, Batı Maksuresi, Şafiler Bölümü, Mesudiye Medresesi, Şadırvanlar ve Islak hacimlerden oluşuyor. Ayrıca camide ünlü bilgin El Cezeri’nin yaptığı güneş saati de bulunuyor. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.