Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Diyarbakır Surlarının maketi de kurşunların hedefi oldu
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Diyarbakır Surlarının maketi de kurşunların hedefi oldu

Gündem

Binlerce yıllık tarihiyle medeniyetlere ev sahipliği yapan Diyarbakır'ın Sur ilçesinin 20 yılda tamamlanan maketi kurşunlardan nasibini aldı.

Sur ilçesi Gazi caddesinde sokağa çıkma yasağının kaldırılmasıyla beraber binlerce yıllık tarihiyle onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış Sur ilçesinin 20 yılda tamamlanan maketinin de kurşunlardan nasibini aldığı ortaya çıktı.

Mardinkapı’da yerli ve yabancı turistler için sergilenen maket, 1939 yılında havadan çekilen fotoğraf baz alınarak hazırlanmıştı.

İlçenin Keçiburcu mevkisinde bir alana yerleştirilen 55 metrekarelik ve tamamı taştan oluşan maket, ziyaretçilerin ilgi odağı konumunda.

İlçede 2 Aralık Çarşamba günü 6 mahalle ile Gazi Caddesi'nde ilan edilen sokağa çıkma yasağı 30 Aralık saat 07.00 itibariyle kaldırılmış ve çatışmaların ardından birçok yapının tahrip olduğu görülmüştü.

Yasağın kaldırıldığını duyan halk ilçeye giderek ev ve iş yerindeki zararı tespit ederken, çatışmaların arasında kalan maket Sur ise kurşunların hedefi olmuş bir halde sahipsiz kaldı. (M. Sıddık Bilge - İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.