Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Diyarbakır Barosu: Soruşturma etkin bir şekilde yürütülsün
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Diyarbakır Barosu: Soruşturma etkin bir şekilde yürütülsün

Gündem

​Diyarbakır Barosuna üye avukatlar, adliye önünde cübbe giyerek yaptıkları açıklamada, Tahir Elçi'nin öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturmanın etkin bir şekilde yürütülmesini istediler.

Diyarbakır Barosuna üye avukatlar, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin geçtiğimiz hafta Sur semtinde bulunan Dörtayaklı Minare’nin yanında basın açıklaması yaptıktan sonra çıkan çatışmada hayatını kaybetmesiyle ilgili basın açıklaması yaptı.

Diyarbakır Adliyesi önünde cübbelerini giyerek toplanan avukatlar adına Diyarbakır Barosu Başkan Yardımcısı Ahmet Özmen okudu.

Özmen, basın açıklamasında Tahir Elçi’nin öldürülmesinden sonra başlatılan soruşturmanın etkili bir şekilde yürütülmediğini savundu.

Soruşturmanın polis teşkilatı dışında kurulacak bağımsız bir ekip tarafından yürütülmesini istediklerini dile getiren Özmen, “Kamuoyuna yansıyan görüntüler ve olayın oluş şekli itibari ile baro başkanımızın katledilmesine yönelik saldırının baş şüphelisi bizce polistir. Şüphelisinin polis olduğu olaylarda soruşturmanın yine polisçe yürütülmesi soruşturmanın bağımsızlığına ve tarafsızlığına gölge düşürmektedir. Bu nedenle soruşturmanın polis teşkilatı dışında kurulacak bağımsız bir ekip tarafından yürütülmesini talep ediyoruz.” dedi.

Basın açıklamasının ardından avukatlar, kısa süreli oturma eylemi yaptılar. (Hamza Adiyaman, M. Hüseyin Temel- İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.