Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Dışişleri Bakanlığından BBC’ye kınama
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Dışişleri Bakanlığından BBC’ye kınama

Gündem

Dışişleri Bakanlığı yayımladığı yazılı basın açıklamasında, BBC’nin PKK propagandası yaptığını belirterek yayın politikasını eleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı, BBC’nin 20 Ağustos 2015 tarihli bir yayınında PKK propagandası yaptığını belirterek, bu tür yayınların yapılmasını terörizme açık bir destek olarak gördüğünü açıkladı.

Yayımlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Birleşik Krallık yayın kuruluşu BBC’nin 20 Ağustos 2015 tarihli yayınında PKK terör örgütünün yazılı ve görsel propagandasına yer verdiği görülmüştür. Başta AB ülkeleri olmak üzere birçok ülkenin terörist olarak adlandırdığı bir örgüt hakkında bu şekilde yayın yapılması terörizme açık bir destektir.”
BBC yayınlarının kabul edilemez olduğunun belirtildiği açıklamada, “İngiltere dâhil olmak üzere AB ülkeleri tarafından terörist niteliği tespit ve teslim edilmiş olan bu yasadışı örgütü, bir başka terör örgütü ile mücadele eden masum bir örgütmüş gibi göstermeye çalışan ve PKK'ya katılımı teşvik eden bu yayın hiçbir şekilde kabul edilemez. Yayın bu alandaki BM ve Avrupa Konseyi kararlarını da ihlal etmektedir. Terörizmi teşvik etmek ve övmek suçtur. PKK terör örgütü, sadece son bir ay zarfında 64 insanı katletmiş, 350 kişiyi yaralamış, 16 kişiyi kaçırmış, demiryolları ve barajlara sabotaj yapmış, ulaşım altyapılarına ve araçlara saldırmıştır.” ifadelerine yer verildi.
BBC’nin IRA hakkında gösterdiği hassasiyeti PKK konusunda göstermediğine dikkat çekilen açıklamada, “BBC’nin geçtiğimiz günlerde Kuzey İrlanda’da bir polis karakoluna bombalı saldırıda bulunan IRA hakkında izlediği yayın politikasını PKK terör örgütü için de uygulaması beklenir.” denildi. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.