Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Demirtaş'ın çağrısından sonra Diyarbakır karıştı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Demirtaş'ın çağrısından sonra Diyarbakır karıştı

Gündem

DİYARBAKIR - Selahattin Demirtaş'ın PKK'ye yönelik operasyonların sürdüğü Sur'a yürüyüş çağrısı yapması üzerine bugün Diyarbakır karıştı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın PKK'ye yönelik operasyonların sürdüğü Sur ilçesine önceki gün yaptığı yürüyüş çağrısı üzerine, bugün Diyarbakır’ın çeşitli yerlerinde olaylar çıktı.

Selahattin Demirtaş'ın, yaklaşık 3 aydan bu yana sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların devam ettiği Sur'da operasyonların sonlandırılması için halkı bulundukları yerlerden yürüyüşe çağırması üzerine bugün Diyarbakır'ın farklı noktalarında olaylar çıktı.

Diyarbakır'da bugün yoğun güvenlik önlemleri alındığı gözlemlenirken polis, şehrin birçok yerinde TOMA ve zırhlı araçlarla konumlandı. Valilik ise yapmış olduğu açıklamayla Sur'da saat 12.00'den itibaren ikinci bir uyarıya kadar ilçede ikamet edenlerin dışında girişlerin yasaklandığını belirtmişti.

Merkez Yenişehir ilçesi Demokratik Toplum Kongresi binası önünden ve Urfakapı'dan Sur’a yürümek isteyen HDP'li gruba polis müdahale etti. Gaz bombası ve tazyikli suyla yapılan müdahale sonrası grup ara sokaklara dağıldı.

Olaylar nedeniyle Yenişehir'in Ofis semtindeki esnaf, iş yerlerinin kepenklerini kapatırken, halk da evlerine çekildi. Yoğun gaz bombaları altında görevlerini yapmayı çalışan basın mensuplarının ise zor anlar yaşadığı görüldü. Yine Ofis semti Ayhan durağı civarında bir binanın ikinci katındaki daireye polisin attığı gaz bombası kapsülünün isabet etmesi, büyük panik yaşanmasına neden oldu.

Gün boyu yaşanan olaylarda HDP'li gruplardan yaklaşık 50 kişinin de gözaltına alındığı öğrenildi. (M. Sıddık Bilge/Yunus Sırat – İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.