Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Demirtaş hakkında ikinci soruşturma başlatıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Demirtaş hakkında ikinci soruşturma başlatıldı

Gündem

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın hafta sonu yapılan toplantı ile ilgili Selahattin Demirtaş ve 5 HDP milletvekili hakkında başlattığı soruşturmanın ardından, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da, "özerklik" ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin açıklamaları nedeniyle Demirtaş'la ilgili soruşturma başlattı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, "özerklik" ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin açıklamaları nedeniyle, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Anayasal Düzene ve bu Düzenin İşleyişine Karşı İşlenen Suçlar"a ilişkin maddeleri ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçları kapsamında soruşturma başlattığı bildirildi.

Edinilen bilgilere göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "özerklik" konusundaki açıklamaları ile "Kobani bahanesiyle isyan çağrısında bulunduğuna" yönelik yazılı basında çıkan haberleri ihbar kabul ederek re’sen soruşturma başlattığı ve soruşturma evrakını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosuna göndereceği öğrenildi. 

Diyarbakır soruşturması

 Geçtiğimiz hafta sonu Demokratik Toplum Kongresi’nce (DTK) düzenlenen özerklik toplantısı hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın, söz konusu toplantıda konuşma yapan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Milletvekilli Sırrı Süreyya Önder, DBP Eş başkanı Kamuran Yüksek, DTK Eş başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak ile Halkların Demokratik Kongresi sözcüsü Sebahat Tuncel hakkında, ’Devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak’, ’Örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’, ’Terör örgütü propagandası yapmak’ ve ’Halkı suç işlemeye teşvik’ maddelerinden başlatıldığı belirtildi.

Soruşturma kapsamında yapılan konuşmaların çözümlerini yapan savcılık, suç unsuru tespit edilmesi halinde iddianame hazırlanacak.

Geçtiğimiz Cumartesi ve Pazar günlerinde yapılan DTK Olağanüstü Genel Kurul toplantısında yaptığı konuşmada Demirtaş, "Kürtlerin statüsü ve Türkiye’nin idari yönetimiyle ilgilidir. Bu ikisi özerklikle ilgilidir. Nasıl bir yönetim inşa edebiliriz bunları hatırlatmak ve dünyaya hatırlatmak için bu toplantı çok önemli olacaktır. Kürtler artık kendi coğrafyasında siyasi irade olacaktır. Gelecek yüzyılda Kürdistan statüsü olacak. Belki federal devletleri, belki bağımsız devletleri olacak.” İfadelerini kullanmıştı. (İLKHA)

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.