Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Dayıya enkazdan çıkan Kuran'dan tilavet!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Dayıya enkazdan çıkan Kuran'dan tilavet!

Gündem

Depremin yıktığı Erciş'teki enkazların her birinde ayrı bir hikaye var. Arama ekiplerinin enkazdan çıkardığı Kuran'ı Kerim'i ağlayarak alan genç adam ne yapacağını da söyledi.

Depremin büyük hasar verdiği Erciş’te artık enkaz kaldırma çalışmalarına da başlandı. Depremde 100 saat canlı çıkma sevinçleri yaşansa da bazı enkazlardan yaşam belirtisi alamayan kurtarma ekiplerinin kontrolünde yıkımlar kaldırılıyor.
Kulüpler sokağında çok sayıda insanın hayatını kaybettiği binalardan hem canlı arayan hem de enkaz üstünden ev eşyalarını temizliyor. Giysi ve hurçlar içindeki yorganları istifleyen ekiplerin bir dairede bulduğu Kuran’ı Kerim ise dayısını kaybeden yeğeni ağlattı.

DAYIYA YASİN-İ ŞERİF

Arama kurtarma görevlisi enkazın içinden çıkardığı Kuran’ı Kerim’i koltuğunun altına sıkıştırarak arkadaşına getirip teslim etti. Kuran’ı Kerim’in tozlanmış cildini büyük bir titizlikle silen görevlinin yanına yaklaşan bir vatandaş ise dikkat çekti. Kurtarma görevlisiyle bir süre görüştükten sonra Kuran’ı Kerim’i tıpkı camiye giden çocuklar gibi koltuğunun altına sıkıştırarak teslim alan acılı depremzede, “Bu enkazdan dayımı çıkardık. Kuran’ı Kerim onun mu bilmem ama ben camiye bırakıp, kendisi için bir de Yasin’i Şerif okuyacağım” diye konuştu. Genç adamın Kuran'ı Kerim'i aldıktan sonra ağlamadığı görüldü.

ALTINCI GÜNDE DE UMUT
Öte yandan Erciş’te Azerbaycan ekibinin depremden 100 saat sonra iki kişiye canlı ulaşması, yakınlarının akıbetini merak eden vatandaşları umutlandırdı. Depremin altıncı gününde sabah saatlerinde enkazlarının başına gelen vatandaşlar, arama kurtarma çalışmalarını umut içinde izlemeye devam ediyor.

Haber 7

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.