Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Davutoğlu'ndan Irak Başbakanı Abadi'ye mektup
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Davutoğlu'ndan Irak Başbakanı Abadi'ye mektup

Gündem

Başbakan Ahmet Davutoğlu Irak Başbakanı Haydar el Abadi'ye bir mektup göndererek, Mart ayından bu yana uygulanmakta olan eğitim programı kapsamında Musul kenti yakınlarında bulunan Türkiye askerlerinin görev ve faaliyetleri ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu bugün Irak Başbakanı Haydar el Abadi’ye gönderdiği mektupta, Mart ayından bu yana uygulanmakta olan eğitim programı kapsamında Irak'ın Musul kenti yakınlarında bulunan Başika bölgesinde bulunan Türkiye askerlerinin görev ve faaliyetleri ile ilgili gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Başbakan Davutoğlu mektubunda, Irak'ın tüm ülkelerce saygı gösterilmesi gerektiğine inanılan egemenliği ve toprak bütünlüğü konusunda en hassas ülkelerden olan Türkiye’nin, bunu yıpratacak herhangi bir adım atmayacağını belirterek, Irak Hükümetinin hassasiyetleri giderilinceye kadar Başika’ya kuvvet intikali gerçekleştirilmeyeceğini ifade ettiği bildirildi.

Irak’a DEAŞ’la mücadelesinde her türlü desteğin kararlılıkla verilmeye devam edileceğinin belirtildiği mektupta, bu konuda Irak hükümetiyle olan işbirliğinin danışma ve eşgüdüm içerisinde derinleştirilmek istendiğini kaydedildi.

Davutoğlu mektubunda , Irak ile Türkiye'nin işbirliğinden rahatsızlık duyan ve bunun sona ermesini isteyen odakların emellerine ulaşmasına izin verilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

 Musul'a giden Türk askerleri ile ilgili dün Irak Başbakanı Haydar el Ebadi'den sert bir açıklama gelmişti.

Öte yandan eski Musul valisi Etil El Nuceyfi’nin, sosyal medyada yaptığı açıklamada, Türkiye askerlerinin eğitim amacıyla Musul'a gelmesinin, Başbakan Hayder El İbadi ve Parlamento Başkanı Selim El Cuburi'nin haberi doğrultusunda gerçekleştiğini ifade ettiği belirtildi.

Eski Vali El Nuceyfi’nin açıklamasında, “Başbakan Hayder El İbadi, Türkiye Başbakanı Ahmet Davutoğlu ile bir araya geldiğinde, Türk askerinin eğitim amacıyla Musul'a gelmeleri için talepte bulunduğunu açıklamıştı. Ankara, Başbakan El İbadi'nin Türkiye'ye bulunduğu talep doğrultusunda, Bağdat havaalanına askeri mühimmat göndermişti. Aynı doğrultuda Ankara, sekiz aydan beri Zelikan kampında Musullulardan oluşan gönüllü Haşd El Vatani'ye eğitim vermek için eğitmenlerini bu kampa gönderdi.” İfadeleri yer aldı.

 Eski Musul valisi Etil El Nüceyfi resmi bir unvana sahip olmaması nedeniyle açıklamasının sonunda, “Bir Musullu vatandaş olarak Türkiye devletinin Irak'a sunduğu destek karşısında memnuniyetimizi dile getirmek istiyoruz.” ifadesini kullandı.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.