Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Cumhuriyet gazetesine sert tepki
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Cumhuriyet gazetesine sert tepki

Gündem

Memur-Sen Diyarbakır il başkanı Yunus Memiş, Cumhuriyet Gazetesinin Peygamber Efendimize hakaret eden karikatürleri yayınlamasına sert tepki gösterdi.

Charlie Hebdo dergisinin Peygamber Efendimize hakaret dolu karikatürleri yayınlamasının ardından, Türkiye’deki bir takım Medya’nın da bu karikatürleri kendi basın yayın organlarında vermesine birçok kesimden eleştiri geldi.
Memur-Sen Diyarbakır il başkanı Yunus Memiş, Cumhuriyet Gazetesinin Peygamber Efendimize hakaret eden karikatürleri yayınlamasının ifade özgürlüğü olmadığını belirterek hakaret amaçlı karikatürlerin yayınlanmasına sert tepki gösterdi.

Konuyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yapan Memur-Sen Diyarbakır il başkanı Yunus Memiş, bu durumun ifade özgürlüğü ile adlandırılmaması gerektiğini ifade etti.

“Herkes İslam’ın kutsallarına saygılı olmak zorundadır”

Fransız karikatür dergisi Charlie Hebdo’nun uğradığı saldırıdan sonra çıkardığı ilk sayısında yine Peygamber Efendimizi çizerek kapağına taşımasının kabul edilecek bir durum olmadığını belirten Memiş, “Türkiye’deki Cumhuriyet Gazetesi ’de dergiden seçtiği 4 sayfayı yayınlarken yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, Hz. Muhammed’in karikatürize edildiği kapağını köşelerinde sansürsüz olarak yayınlaması İslam’a büyük hakarettir. Eğer İslam, Hz. Muhammed(sav)’in resminin çizilmesini yasaklıyorsa, bu inanç özgürlüğüne herkes saygı duymak zorundadır” ifadelerini kullandı.

 

“Cumhuriyet Gazetesi’ni inançlara saygılı olmaya çağırıyorum”


Türkiye’deki tüm basın kuruluşlarının özgür olduğunu fakat bu özgürlüğü hakaret olarak algılamanın yanlış olduğunu ifade eden Memiş, “Yapılan yayınlar ülkenin dini yapısı gözetilerek yapılmalı yoksa dini özgürlükleri zedeletmiş olur. Özgürlükler kendi alanları içinde faydalıdır. Dünyanın pek çok bölgesinde İslam’a karşı yaşanan zulümlere göz yuman Cumhuriyet gazetesi bu yayınla yüce Peygamberimize atfen şekiller yayınlayarak Müslümanların kutsallarını hiçe sayarak açık bir tahrik ve provokasyon peşindedir. Cumhuriyet gazetesini inanç özgürlüklerine karşı saygılı olmaya davet ediyorum. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.