Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
ÇÜ eğitim binalarını depreme karşı güçlendirecek
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

ÇÜ eğitim binalarını depreme karşı güçlendirecek

Gündem

Adana'da eğitim binalarının depreme karşı güçlendirilmesi için Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) tarafından proje başlatıldı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü, Adana’daki eğitim binalarının ve eklentilerinin depreme karşı dayanıklılığının tespit edilmesi ve gerekli görülmesi durumunda güçlendirilmesi konusunda protokol imzaladı.

Ankara’da, Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat Emlak Dairesi Başkanlığında gerçekleştirilen protokol törenine ÇÜ adına Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mesut Başıbüyük, İnşaat Mühendisliği Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay ve Prof. Dr. Kamil Tanrıkulu katıldı.

Türkiye’den sadece 5 üniversite ile protokol çalışması yapıldığını ve bunlardan birinin de Çukurova Üniversitesi olduğunu belirten İnşaat Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. İsmail Hakkı Çağatay önemli bir projeye imza atıklarını söyledi.

Proje kapsamında atılan imzayla ilgili olarak değerlendirmede bulunan Prof. Dr. Çağatay, protokolün konusunun; deprem bölgelerinde yapılacak yapılar hakkındaki yapıların rijitlik, kararlılık ve dayanım konusunda yönetmelik 2007’ye uygunluğunun sağlanması olduğunu belirtti.

Yönetmeliğe göre gerekiyorsa binaların güçlendirileceğini ifade eden Çağatay, “Özellikle son yıllarda yaşanan depremler ve yapıların performansları da düşünüldüğünde bu çalışmanın önemi daha da net anlaşılır olacak. Böylece eğitim binalarımız yetersiz ise güvenilir yapılar haline getirilecek. Bu durum okullarda okuyan öğrenci, öğretmen ve aileleri mutlu edecek. Dolayısıyla önemli bir ihtiyaç da giderilecek.”diye konuştu.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.