Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Çevik Bir'e TSK'dan tek kelimelik yanıt!
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Çevik Bir'e TSK'dan tek kelimelik yanıt!

Gündem

28 Şubat soruşturmasında gözaltına alınan dönemin Genelkurmay 2’nci Başkanı emekli Orgeneral Çevik Bir’in, sorgu için İstanbul’dan Ankara’ya götürüleceğini öğrenince başkentte kimler tarafından karşılanacağını merak ettiği ortaya çıktı.

Bir, uçakla Ankara’ya götürüleceği tebliğ edilince, Esenboğa’da kendisini karşılayacaklar arasında Genelkurmay Başkanlığı’ndan bir yetkilinin olup olmayacağını öğrenmeye çalıştı. Bir’in İstanbul’daki avukatı, Genelkurmay Karargâhı’nı arayarak, havaalanına Genelkurmay’dan bir yetkilinin gelip gelmeyeceğini sordu. Genelkurmay avukata sadece “Hayır” yanıtını vermekle yetindi. Soruşturmanın üzerine kendi gölgesinin düşmemesine özen gösteren Genelkurmay, buna karşılık gözaltına alınan emekli personelin sağlık durumu ve can güvenlikleriyle ilgili tedbirleri ise elden bırakmıyor. Bu kapsamda Bir için tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılması veya beklenmedik bir durum oluşması halinde anında müdahale edebilecek askeri güvenlik ekibi hazır tutuluyor.
Florida’da irtibat subayı
Niğde’de gözaltına alınan emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk’ün, Afganistan operasyonu ve İkinci Körfez Savaşı sonrası Kuzey Irak’ta PKK hareketliliğiyle ilgili ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı arasında koordinasyonu sağlamak için Florida Tampa’da irtibat subayı olarak görev yapan kişi olduğu anlaşıldı. Bodrum’da bulunan dönemin Genelkurmay Genel Sekreteri emekli Tümgeneral Erol Özkasnak’ın güvenliğinden sorumlu jandarma erlerinin soruşturmayla birlikte geri çekildiği iddialarının ise tamamen gerçek dışı olduğu bildirildi.
Kaynak: HÜRRİYET

Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.