Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
'Cenazelerin defin edilmesine PKK engel oluyor'
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

'Cenazelerin defin edilmesine PKK engel oluyor'

Gündem

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada Cizre ve Silopi ilçelerinde cenazelerin defin edilmesine PKK'nin engel olduğunu belirtildi.

Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre ve Silopi ilçelerinde PKK’nin tehditleri sonucu ailelerin cenazeleri alıp defin edemediği belirtildi.

Valilikten yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında ve sosyal medyada Cizre ve Silopi ilçelerinde sokağa çıkma yasağı sebebiyle cenazelerin morgda tutulduğu ve defin edilemediği yönünde çıkan haberlerin tamamen asılsız ve gerçek dışı haberler olduğu bildirildi.

Açıklamanın devamında, Cizre ve Silopi ilçelerinde vatandaşların sağlık, gıda, ilaç, cenaze defin hizmetlerinin ve diğer temel ihtiyaçlarının Kaymakamlıklarca karşılandığı kaydedildi.

Sokağa çıkma yasağının başladığı günden itibaren Silopi ve Cizre'de 15 cenazenin mezarlıklara defnedildiği belirtilen açıklamada, morgda bekleyen cenazelerin tamamının adli işlemleri tamamlandığı ve cenaze sahiplerinin cenazelerini almaları beklendiği bilgisine yer verildi.

Açıklamada son olarak, PKK’lilerin cenazeleri bir şov ve provokasyon aracı haline getirmek için cenaze sahibi ailelere yaptıkları baskı ve tehditlerle ailelerin cenazeleri alıp defnetmelerine mani oldukları, cenazelerin alınıp defnedilmesi için hiç bir engel olmamasına rağmen PKK’lilerin tehditleri sonucu ailelerin cenazeleri alıp defnedemediği ifadelerine yer verildi.
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.