Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
"Çatışmalar bölge turizmini olumsuz etkiliyor"
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

"Çatışmalar bölge turizmini olumsuz etkiliyor"

Gündem

?Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası, son günlerde bölgede yaşanan şiddet olaylarının bölge turizmini olumsuz etkilediğini söyledi.

Şanlıurfa Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ŞURO) Başkanı M.Kamil Türkmen, son günlerde yaşanan şiddetin giderek artmasından dolayı bir yazılı basın açıklaması yaptı.

Türkmen açıklamasında, bölgede yaşanan çatışmaların ve işlenen cinayetlerin bölge turizmini çıkmaza sürüklediğini söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ve 2 polisin öldürülmesinin kendilerini üzdüğünü belirten Türkmen, bu olayların ülkenin barış ve kardeşliğine zarar verdiğini ifade etti.

Yaşanan çatışmalarda Diyarbakır’ın sembolleri arasında yer alan Şeyh Mutahhar Camisine (4 ayaklı cami) zarar verilmesine tepki gösteren Türkmen, Birleşmiş Milletler UNESCO kültürel mirasına girmiş değerlerin korunması gerektiğini söyledi.

Yaşanan çatışmaların bölge turizmini olumsuz etkilediğini ifade eden Türkmen, şöyle devam etti: “Terörün rengi, dili, dini, ırkı ve mezhebi yoktur. Bu yaşanan hadiseler bölge turizmini daha da derinden yaralamıştır. Maalesef, insanlar bölgemizden tiksinir hale getirilmiştir. Bizler bu olaydan son derece üzüntü ve gelecekten de kaygılıyız. Bu cinayetleri işleyenler derhal yakalanmalı adalet önüne çıkarılmalı ve kamuoyu vicdanı rahatlatılmalıdır.”
(İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.