Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Çanakkale Zaferi Yıldönümü Törenle kutlandı
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Çanakkale Zaferi Yıldönümü Törenle kutlandı

Gündem

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü dolayısıyla Şehitler Abidesinde tören düzenlendi.


Törene Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Garnizon komutanı İhsan Başbozkurt, şehit aileleri, Gazilerimiz ile diğer protokol üyeleri katıldı. Tören Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin Şehitlik anıtına çelenk sunumu ile başladı. Çelenk sunumunun ardından saygı duruşuyla beraber üç el saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşının okunmasının ardından Şanlıurfa Vali İzzettin Küçük, Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Garnizon Komutanı İhsan Başbozkurt Şehitlik Özel defeterini imzaladı. Daha sonra şehitlerimizin temsili mezarlarına karanfil bırakıldı.

Şehitler Abidesindeki törenin sona ermesinin ardından Vali Küçük ve diğer protokol heyeti Şehit Mezarlığına geçerek mezarlara kırmızı ve beyaz karanfiller bıraktı.


18 Mart Şehitleri anma programı İl Miili Eğitim Müdürlüğü konferans salonunda düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Burada Şehitlerle ilgili ” Geçilmez” isimli serginin gezilmesinin ardından Vali Küçük günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı. Vali Küçük Konuşmasında “Bazı savaşlar tarihin gidişatına yön verir. Onun akışını değiştirir. Çanakkale muharebesi de tarihe damgasını vuran gidişatını değiştiren çok önemli bir savaştır. Çanakkale zaferi Türk tarihi açısından çok önemli bir başarı ve kazanımdır” dedi. Çanakkale zaferinin Türk ve dünya tarihi açısından sonuçlarını değerlendiren Vali Küçük o zaman ki teknolojimizin geride olması nedeniyle çok ağır kayıplar yaşadığımızı, gencecik insanlarımızı toprağa verdiğimizi söyledi. Gençlerimize bu yüzden büyük sorumluluk düştüğünü de sözlerine ekleyen Vali Küçük Başata Mustafa Kemal Aatatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi minnetle ve şükranla yad ediyorum diyerek sözlerini noktaladı.

Daha sonra Şehit yakınlarına Vali Küçük tarafından Devlet Ödünç Madalyaları verilerek buradaki tören sona erdi.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.