Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Camilerimiz kiliseleri andırıyor
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Camilerimiz kiliseleri andırıyor

Gündem

Camilerde son zamanlarda sandalye üzerinde namaz kılanların sayısı artıyor. Safların azaldığı ve sandalye üzerinde namaz kılanların sayısının çoğaldığı bir durumla karşı karşıyayız.

Bu gidişle cemaat safları azalacağa benziyor. Cemaat'te sandalye üzerinde namaz kılmakta ısrarlı gibi görünüyor.Bu konuda sandalye ve taburelerin üzerinde namaz kılan cemaat'e Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir uyarı geldi.

Şanlıurfa Diyanet-Sen Şube Sekreteri İsmail Sefalı; "Son zamanlarda camilerde sandalye ve taburelerin üzerinde namaz kılan vatandaşların çoğaldığını ve bu hadise üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı bir karar aldı. Camilere bu kararları gösteren afişler asıldı" dedi.


Sefalı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından alınan o kararı şöyle özetledi;"Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 1 Aralık 2010 tarihinde Din İşleri Yüksek Kurulunun vermiş olduğu karar gereği hastalığı ve engelli sebebi ile namazı ayakta kılamıyorsa, oturduğu yerde kılar. Oturduğu yerde namazı kılamıyorsa, yatarak ima ile (Baş hareketleri) kılar. Ayaklarını kıbleye uzatarak veya istediği bir şekilde oturduğu yerde namazı kılar. Engeli ve yaşlılığı sebebiyle hiçbir şekilde oturması mümkün değilse o zaman sandalyede oturarak namazı kılabilir. Son zamanlarda camilerde sandalye, tabure çoğaldığından dolayı Diyanet İşleri Yüksek kurulu bu kararı almıştır" dedi.


Sandalye ve taburelerin üzerinde oturması hiç mümkün olmayanların sandalye üzerinde namaz kılmasının güzel bir davranış olmadığını belirten Sefalı, "Camilerde bulunan sandalye ve taburelerin güzel bir görüntü oluşturmadığını söyledi. Vatandaşlarımız mümkün mertebe sandalyede değil de ayaklarını kıbleye karşı uzatarak baş hareketi ile namazını kılması uygundur" dedi.


Sefalı, "Bu konu hakkında zaman zaman hutbelerde, vaazlarda ve sohbetlerde bu durumun doğru olmadığını vatandaşlarımıza anlatıyoruz." dedi.

Murat Çiftçi / Gapgundemi


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.