Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bölge Barolarından bildiri
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bölge Barolarından bildiri

Gündem

Kars’ta toplanan BARO bölge başkanları aldıkları kararları bir bildiri ile kamuoyuna duyurdular. İşte alınan kararlar;

 

19.02.2011 Tarihinde Kars’ta Düzenlenen Bölge Baroları Toplantısında aşağıdaki hususların kamuoyu ile paylaşılmasına karar verilmiştir:

 

1-Türkiye’nin gereksinim duyduğu demokratik, sivil, yeni bir Anayasanın yapılması zorunlu olup, yeni Anayasanın çoğulcu ve katılımcı bir yöntemle oluşturulması, bunun için de %10 seçim barajının kaldırılarak temsilde adaletin sağlanması şarttır. Türkiye’deki etnik, dini, mezhepsel ve cinsiyet farklılıkları dâhil tüm kesimlerin beklentilerine cevap veren bir Anayasanın oluşturulabilmesi için düşünce ve ifade özgürlüğü önündeki tüm engellerin kaldırılması zorunludur.

 

2-Devlet Güvenlik Mahkemelerinin devamı olan CMK 250. Madde ile Yetkili Ağır Ceza Mahkemeleri kaldırılmalıdır. Keza bu özel yetkili mahkemeler adil yargılanma hakkına ve tabii hâkim ilkesine aykırı olup, yargıda çift başlılık yaratmaktadır.

 

3-Mutki kazıları ile yeniden gündeme gelen toplu mezarlar ve faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması hususunda Bölge Barolarının ve Türkiye’deki tüm Baroların sürece etkin katılımı sağlanmalı ve araştırma sürecinde meydana gelebilecek hukuksuzlukların barolar tarafından takibi yapılmalıdır.

 

4-Anadilde savunma hakkının aslında savunma hakkının olmazsa olmazı olduğu, kişinin kendini hangi dilde daha iyi ifade edebiliyorsa o dilde ifade etmesi gerektiği, bu husustaki taleplerin bireyin doğuştan gelen hakkı olduğu tartışmasızdır. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin bu yönlü kararına vurgu yapan Hakkâri Ağır Ceza Mahkemesinin anadilde savunmaya imkân sağlayan son kararının diğer mahkemelerce de örnek alınması gerekmektedir.

 

5-Adalet Bakanlığı sitesinde yayımlanan Yargının Hızlandırılması için ‘Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı’nda yer alan ve avukatların çalışma alanını daraltabilecek:

a-Brüt Asgari ücret düzeyinin altında kalan bir kısım alacaklara ilişkin yaptırımlara karşı yargı yolunun kapatılması,

b-Veraset ilamı düzenleme yetkisinin Noterlere bırakılacak olması,

c-Terk ihtarlarının noterlerce düzenlenmesi esasının benimsenmesi şeklindeki düzenlemeler tasarı metninden çıkarılmalıdır. Veraset ve Terk İhtarları yargı için çekilemez bir yük oluşturuyorsa bu işlemlerin yargı kurumu olmayan Noterler tarafından yapılması yerine yargının kurucu unsuru ve savunma mesleğinin örgütü olan Barolar aracılığı ile yerine getirilmesinin daha uygun olacağı aşağıda isimleri ve imzası bulunan baroların katılımı ile kamuoyuna saygı ile duyurulur.19.02.2011

 

 

 

 

 

Şanlıurfa Barosu

Adıyaman Barosu

 Afyon Barosu

Ağrı Barosu

Artvin Barosu

Aydın Barosu

Batman Barosu

Bingöl Barosu

 

Bitlis Barosu

Bursa Barosu

Diyarbakır Barosu

Elazığ Barosu

 

Hakkari Barosu

Iğdır Barosu

Kars Barosu

Denizli Barosu

 

Kütahya Barosu

Malatya Barosu

Mardin Barosu

Mersin Barosu

 

Muş Barosu

Siirt Barosu

Şırnak Barosu

Ankara Barosu

 

Tekirdağ Barosu

Tunceli Barosu

Uşak Barosu

Van Barosu

 

www.balikligol.com


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.