Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bitlis'te Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenlendi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bitlis'te Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenlendi

Gündem

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Bitlis BEST-DER, 6-8 Ekim olaylarında vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşlarını anma programı düzenledi.

Bitlis Eğitim Sağlık Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bitlis BEST-DER tarafından, geçen yıl 6-8 Ekim’de Kobani bahanesiyle HDP’li yöneticilerin çağrısıyla sokaklara salınan PKK’li Vandallar tarafından tarihte benzerine ast rastlanır bir vahşetle katledilen Yasin Börü ve arkadaşları için anma program düzenlendi.

Dernek binasında düzenlenen programa, olaya duyarlı çok sayıda vatandaşr katıldı.

Lokman Dalga’nın okuduğu Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, seslendirilen şehadet konulu ilahilerle devam etti.

Programda günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma yapan İlahiyatçı Musab Dalga, Ashab-ı Uhdud hangi gerekçe ile katledildiler ise, Yasin Börü ve arkadaşları da aynı gerekçeyle şehid edildiğini söyledi.

Zalimlerin tarihte değişmeyen tek özeliğinin, tek tipçilik bir zihniyete sahip olmaları olduğunu hatırlatan Dalga, “6-8 Ekim olaylarında tarihin yeniden tekerrür ettiğine şahitlik ediyoruz. Kendileri gibi düşünmedikleri ve yaşamadıkları için ateşe atılarak yakılan Ashab-ı Uhdud gibi, bugün de kendileri gibi düşünmeyenleri ve yaşamayanları binalardan atıyorlar, vücutlarını parçalıyorlar, kafalarını taş ile eziyorlar, üzerinden araçla geçerek yakıyorlar. Tarihte zalimlerin değişmeyen tek özeliği, tek tipçilik olmalarıdır.” dedi.

Şehitlerin, vefatlarıyla da birçok insanın hidayetine vesile olduklarına dikkat çeken Dalga, “Şehitler, tarih boyunca şahadetleriyle insanların hidayetlerine vesile oldular. Ölü toprağı diriltiler. Şahadetlerinden sonra davalarının daha da yücelmesine vesile oldular. Bu gün de Yasin ve arkadaşları, şahadetleriyle binlerce gencin hidayetine vesile oldular. Davalarının öncüleri oldular. Ama onları vahşetle katledenler, tarih boyunca lanetle anılacaklar.”diye konuştu.

Programın sonunda şehitlerin hayatını konu alan sinevizyon gösterimi esnasında salonda duygulu anların yaşandığı gözlemlendi.

 Program, yapılan dua ve verilen ikramla sona erdi. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.