Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bir zamanların gözde mesleklerindendi
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bir zamanların gözde mesleklerindendi

Gündem

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde bıçak bileme işi yapan esnaflar, bıçak bileme işinin kısa süre sonra tarihe karışacağını söyledi.

 

Viranşehir'de bıçak bileme işi yapan Mehmet Kaya, gelişen teknolojinin birçok meslek dalında olduğu gibi bıçak bileme işini de olumsuz yönde etkilediğini ifade etti.

Bıçak bileme işinin eskisi gibi yoğun olmadığını, kesici aletlerin piyasada önceki yıllara göre biraz daha uygun olduğu için eskiyen bıçaklar yerine yenisini alındığını belirten bıçak bileme ustaları, kısa bir süre sonra bu mesleğin tarihe karışacağını söylediler.

Bıçak bileme işinin baba mesleği olduğunu ifade eden Kaya, "Ben bu mesleği babamdan devraldım. Bu meslek babamın mesleğidir. Eskiden işler çok yoğun olurdu ve bu iş ile geçimimizi sağlardık. Özelikle bayramlarda iş yoğunluğundan başımızı kaşıyamazdık" dedi.

Bıçak bileme mesleğini kısa süre sonra tarihe karışacağını söyleyen Kaya, "Bayrama birkaç gün kalmasına rağmen gördüğünüz gibi iş yok. Eskiden bıçaklar vb. kesici aletler pahalı olduğundan dolayı eskiyen ve iyi kesmeyen aletleri biz bilerdik. Fakat teknolojinin gelişmesi ile birlikte kesici aletler ucuzladı. Eskiyen ve iyi kesmeyen bıçakları bilemek yerine vatandaşlar yenisini alıyor. Bu mesleği artık bayramlarda yan gelir olarak yapıyoruz. Zaten kısa bir süre sonra bu meslek tarihe karışacak” ifadelerini kullandı. (Sabri Acet-İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.