Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/balikligol.com/public_html/amp/init.php on line 40
Bedelli askerlik komisyondan geçti
Notice: Undefined variable: string in /home/balikligol.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Balıklıgöl HABER - Sondakika Şanlıurfa

Bedelli askerlik komisyondan geçti

Gündem

Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan ve Ak Partili milletvekillerince meclise sunulan bedelli ve sözleşmeli er düzenlemesine dair yasa taslağı Milli Savunma Komisyonu'nda kabul edildi. Kanun teklifi bugün TBMM'de görüşülecek.

Bedelli askerlik ve sözleşmeli er başvurularına ilişkin kanun teklifi TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda dün kabul edildi. Kanun teklifi bugün TBMM Genel Kurul'unda görüşülecek.

Kanunla ilgili çalışmalar hızla devam ederken, 2015 yılında çıkacak olan kanundan 1 Ocak 1988’de doğanların da yaralanacağı belirtildi.

Kanun tasarısında, 28 yaşından gün alanlar 18 bin TL bedeli 2 ay içinde ödemek kaydıyla temel askerlik eğitimine tabi tutulmadan askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar. Ayrıca bu kişiler hakkında saklı, yoklama kaçağı ve bakayadan dolayı idari ve adli soruşturma ve kovuşturma yapılmayacak, başlatılmış olanlar da sona erdirilecek. (İLKHA)


Notice: Undefined index: video_resim in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Only variables should be passed by reference in /home/balikligol.com/public_html/amp/functions.php on line 120

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/balikligol.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.